Ankara

TESK Genel Başkanı Palandöken:

10:00 27 Eylül 2015
TESK Genel Başkanı Palandöken:

 Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 2015-2016 eğitim ve öğretim döneminin yarın başlayacağına dikkati çekerek, "korsan ve yardımcı personeli olmayan servis araçlarından uzak durulmasını" istedi.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, yeni eğitim ve öğretim yılının başlamasıyla birlikte, çok sayıda korsan servis aracının "servis" işine girececeğini belirterek, okulların çevresinde korsan servis araç işletmecilerinin çoğalmaya başladığına işaret etti.

Geleceğin teminatı çocukların daha güvenli bir eğitim ve öğretimi için, mutlaka yardımcı personeli ve ilgili mesleki odaya kayıtlı olan 54 bin 886 servis araçlarından birisinin tercih edilmesinin doğru olacağını vurgulayan Palandöken, tüm velilerin servis ücretlerinde odanın belirlediği fiyat tarifesini baz almalarını istedi.

Çevrelerindeki korsan servislerin "biz, ucuza taşırız" tuzağına düşmemeleri konusunda velileri uyaran Palandöken, okul yönetimlerinin de servis araçlarına bakımları, hijyen ve yardımcı personel konularında uyarılarda bulunması gerektiğinin altını çizdi.

Servislerde rehber personel bulundurmayan servis araç ve şirketlerinin Servis Araçları Odasına bildirilmesi gerektiğini belirten Palandöken, emniyet yetkililerinin, servis araçlarının kurallara uygun olup olmadığını denetleyerek, kaçak çalışan korsan servis araçlarını tespit ederek çocukların can güvenliğini sağlamalarının önemine dikkati çekti.

- "Kantinlerde satılan gıdalara dikkat edilmeli"

Velilerin okullarda çocuklara satılan gıda çeşitleri ve kantinlerinin hijyeni konusunda da uyarılarda bulunan Palandöken, okul yönetimlerinin 77 bin okul çevresinde seyyar ve açıkta satış yapanlara müsaade etmemesi gerektiğini kaydetti.

Velilerin ve okul yöneticilerinin, kantinlerde satılan gıdalara dikkat etmesi gerektiğini vurgulayan Palandöken, "Çocuklarımız sağlıksız beslenme ve açıkta yapılan satışlar konusunda mutlaka bilgilendirilmelidir. Çünkü yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımızın dengeli ve sağlıklı beslenmelerini tüm veliler olarak arzu ederiz. Bu konuda okul yönetimi ve emniyet yetkililerimiz okul çevresinde gerekli tedbirleri almalıdır" ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.