Ankara

Başkentte 21,5 ton kaçak akaryakıt yakalandı

12:12 04 Ekim 2015
Başkentte 21,5 ton kaçak akaryakıt yakalandı

Başkentte polis ekipleri, bir tehlikeli madde tankerinde 21 ton 500 litre özel karışımların da eklendiği kaçak akaryakıt ele geçirdi

Başkentte bir ihbarı değerlendiren polis ekipleri, inceleme yaptıkları tehlikeli madde tankerinde 21 ton 500 litre, özel karışımların da eklendiği mazot yoğunluğunda kaçak akaryakıtı  ele geçirdi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, teknik ve fiziki takip sonucu bir ihbarı değerlendirerek, Elmadağ ilçesi Hasanoğlan mevkisinde bir tehlikeli madde tankerini durdurdu. 

Araçta arama yapan ekipler, tankerin içindeki akaryakıtın ölçümünü yapınca motorin kıvamında özel başka yağların da eklendiğini belirledi. Ekipler, tankerdeki 21 ton 500 litre mazot yoğunluğunda kaçak akaryakıt karışımına el koydu.

Olaya ilişkin araç sürücüsü Halis K. ile yakıtın sahibi olduğu belirtilen Rahmi T. gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Ele geçirilen motorin yoğunluğundaki bu yakıt türleri, benzin istasyonlarında motorine karıştırılıyor veya doğrudan otobüs, kamyon tır gibi ağır vasıtalara satılıyor. Birçok araçta yangına yol açan bu yakıtlar ayrıca, çevreye de olağanüstü koku ve duman yayıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.