Ankara

AK Parti'nin Samsun mitingi

20:38 05 Ekim 2015
AK Parti'nin Samsun mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Biz size gerçekçi hedeflerle, tutulabilir sözlerle geldik. Bizim kitabımızda hayal tacirliği, umut tacirliği yok. Birer birer o beyannamede yer alan bütün hususlar, bizce hayata geçirilecek şekilde santim santim hesaplandı. Bizde millete yalan söylemek de yok, milleti aldatmak da yok" dedi.

Davutoğlu, partisince Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Türk Hava Yollarının şu anda 110 ülkede 280 noktaya uçuş yaparak, dünyanın en büyük hava yollarından birisi olduğunu belirtti. 

Türkiye'nin ekonomik olarak ovaları bereketlendiren sulanabilir toplam alanının, 85 milyon dekar zirai arazisinin son yıllarda gerçekleştirilen projelerle 61 milyon dekarını sulamaya açtıklarına işaret eden Davutoğlu, 2002 yılında yaklaşık 4 milyar dolar tarımsal ihracatı, 2014'te 18 milyar dolara çıkarttıklarını vurguladı. Davutoğlu, her alanda nereden nereye gelindiğinin görülmesi için bunları zikrettiğini söyledi. İş yeri sayısının bir milyon 600 bine çıktığına dikkati çeken Davutoğlu, bugün faaliyette olan ve Samsun'da da çok iyi örneklerinin görüldüğü 157 organize sanayi bölgesinin 90'ınını tamamladıklarını bildirdi. Samsun Bafra'da medikal organize sanayi bölgesi kuracaklarını açıklayan Davutoğlu, artık İhtisas Organize Sanayi Bölgelerine girildiğini belirtti.

Davutoğlu, 2009 ekonomik krizine rağmen 7 milyona yakın vatandaşa iş sağlandığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"2002'de en düşük memur maaşı 392 liraydı. Bugün 2191 lira. Artış oranı yüzde 373. Öyle afaki sözler söyleyene bir ders olsun diye söylüyorum. Net asgari ücret biz geldiğimizde 184 liraydı. Şimdi 1000 lira. İnşallah önümüzdeki 1 Kasım seçiminden sonra asgari ücret 1300 lira olacak. Biz iktidara geldiğimizde sadece 184 liraydı, aradaki farkı görüyorsunuz. Engelli aylığı 25 liraydı, şimdi 417 lira. Engellilerimizin her türlü hayat şartını kolaylaştırmaya kararlıyız. Yaşlılık aylığı 25 liracıktı. Şimdi 200 lira. En düşük SSK emeklisinin maaşı 257 liraydı. Bugün 1144 lira, en düşük SSK emeklisi. İnşallah Bağ-Kur emeklileri de dahil tarım dışında bin liranın altında emekli maaşı olmayacak. Esnaf emeklisinin maaşı 150 liraydı, şimdi 1014 lira. En düşük memur emeklisinin maaşı 370 liraydı, şimdi 1574 lira."

- "Bizim taahhütlerimizin kefili geçmiş başarılarımızdır"

Davutoğlu, 13 yılda her alanda büyük mesafeler aldıklarını, büyük projeler gerçekleştirdiklerini belirterek, ulaşımda, sanayide, ticarette olağanüstü bir sessiz devrime şahitlik ve öncülük ettiklerini söyledi.

"Sizlerin karşısına yine sizlerle birlikte elde ettiğimiz başarılarla çıkıyoruz. Bizim taahhütlerimizin kefili geçmiş başarılarımızdır. Biz sizlere yeni bir geleceğin hedeflerini, projelerini, verdiğimiz sözlerimizi bir bir yerine getirmiş bir iktidarın gönül rahatlığı ile huzurunuzdayız" diyen Davutoğlu, milletin sesine, beklentilerine her zaman cevap veren bir yaklaşım içinde olduklarını belirtti. 

Davutoğlu, 1 Kasım'da sandıklarda yeniden tek başına iktidar olduklarında, seçim beyannamesinde ilan ettikleri bütün hedefleri birer birer hayata geçireceklerini aktararak, "Yine 7'den 70'e bütün milletimizle geleceği fethetmek için yola çıkıyoruz. Tazelenmenin, yenilenmenin vaktidir. Yeni bir dirilişle ayağa kalkmanın vaktidir" ifadesini kullandı. 

"Tazelenmeye hazır mısınız? Yenilenmeye, yeni Türkiye'ye yürümeye hazır mısınız?" şeklindeki sorularına olumlu yanıtlar alan Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şimdi Türkiye'yi yeni ve çok daha atılımlarla büyütmenin, zenginleştirmenin tam zamanı. Bizim sizlerle yapacak daha çok işimiz var. Yürüyecek daha çok yolumuz, yerine getirecek daha çok sözümüz var. Gelin, 1 Kasım'da ilk günkü aşkla ve şevkle bugün balıkçılarımızla 'vira bismillah' dediğimiz gibi, 'haydi bismillah' deyip, kaldığımız yoldan devam edelim. Biz size gerçekçi hedeflerle tutulabilir sözlerle geldik. Bizim kitabımızda hayal tacirliği, umut tacirliği yok. Birer birer o beyannamede yer alan bütün hususlar, bizce hayata geçirilecek şekilde santim santim hesaplandı. Bizde millete yalan söylemek de yok, milleti aldatmak da yok. 13 yıl içinde bütün sözlerimizi tuttuğumuza şahit misiniz? 1 Kasım'dan sonra tutacağımızdan da emin misiniz? İşte aramızdaki fark. Onların geçmişlerinde hiçbir başarı hikayesi yokki bundan sonra verdikleri sözde bir tutarlılık olsun. Hiç Sayın Kılıçdaroğlu'nun taş üstüne taş koyduğunu görünüz mü? Sayın Bahçeli'nin, 'Hayır' demekten başka bir sözünü duydunuz mu? Diğerlerini sormuyorum. Onlar söz söylemek için önce Kandil'e bakarlar. Biz ise söz söylemek için millete bakarız, millete."

- "Her zaman başarıları süreklilikle devam ettirdik"

Arkalarında 13 yıllık bir birikimin olduğunu belirten Davutoğlu, Türkiye'nin bu 13 yılda hem geliştiğini hem de büyüdüğünü ifade etti.

Bugün her alanda yeni ihtiyaçlar, yeni taleplerin ortaya çıktığına işaret eden Davutoğlu, "Onun için 7 Haziran'dan bu yana milletimiz bize ne mesaj verdi, detaylı olarak araştırdık. Araştırmalar, anketler yaptık. Halkımıza, gençlere, emeklilere, herkese sorduk. Ve onlardan gelen çözüm talepleri yönünde de dünkü beyannamemizi hazırladık" diye konuştu. 

Hiçbir zaman sadece bugünün meselelerini çözmekle yetinmediklerini, gelecekte olabilecek bütün meseleleri de çözme kararlılığı gösterdiklerin belirten Davutoğlu, şunları kaydetti:

 "Her zaman başarıları süreklilikle devam ettirdik ama aynı zamanda da yenilendik. 'Dinamik bir hareket, dinamik Türkiye'nin dinamik gücü AK Parti'dir' dedik. Toplumumuzun her kesimi ile bir araya gelip, gerekli adımları attık. Gençlerimize, kadınlarımıza, çalışanlarımıza, emeklilerimize sorduk. Şehir şehir, ilçe ilçe dolaştık. Türkiye'nin her şehrine özel heyetler gönderdik. Bizden ne beklediğinizi, siyasetten ne umut ettiğinizi sorduk. Yol haritamızı belirlerken bütün bu beklentileri esas aldık. Her gün büyüyen, zenginleşen Türkiye'nin ihtiyaçlarını karşılayacak bir reform dönemi başlatıyoruz. İlk nesil reformları tamamladık, demokratikleşme ve demokratik hayat yönünde vesayete karşı bütün reformları, şimdi ikinci nesil reformlarla demokrasimizi tahkim edeceğiz, ekonomimizi güçlendireceğiz, halkımızın ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap vereceğiz."

(Sürecek)

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.