Ankara

Suriyeli ailenin hali yürek acıttı

17:25 06 Ekim 2015 4 Yorum Var
Suriyeli ailenin hali yürek acıttı

Suriye'de ki iç savaştan kaçarak, Ankara'nın Polatlı İlçesine sığınan Suriyeli bir ailenin sokaktaki dramına vatandaşlar göz yumdu.

Polatlı'da çadırda yaşayan Muhammed Caferi ve ailesinin yaşam mücadelesi göz yaşarttı. Perpa Kapalı Pazar yerinde eşi ve iki çocuğuyla dilenen Muhammed Caferi elinde ki "Suriyeliyiz zor durumdayız. Allah rızası için" yazılı kağıt ile vatandaşlardan kendilerine yardım edilmesini istedi. Yoldan geçen bir çok halkın göz yumduğu Suriyeli aileye, Ledün Derneği sahip çıktı. 

Türkmen olduğunu ve Esad zulmünden kaçarak Türkiye'ye sığındıklarını belirten Muhammed Caferi şunları söyledi. "Allah Türkiye'den ve Recep Tayyip Erdoğan'dan razı olsun. Biz vatanımızı yurdumuzu çocuklarımızın geleceği için terk ettik. Onların gözümüzün önünde ölmesine razı olamazdık. Türkiye bize kapılarını açtı. Çadır da yaşıyoruz. Yağmur yağdığında evlatlarımız üşüyor. Bize Allah rızası için yardım edin." dedi 

Polatlı Ledün Derneği Başkanı Fatma Onaran'ın ettiği yardımlar içinde Muhammed Caferi kendilerine minnettar olduğunu belirtti. Başkan Onaran ise "Onlar bizim din kardeşimiz, Peygamberimizin emanetleri duyarlı tüm müslümanların yardım etmesi gerekir" diyerek halkı yardım etmeye çağırdı. 
 

YORUMLAR

4 Yorum Var
  • Oguz 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah kimseyi vataninda yurdundan ayirmasin, cok zor bi durum arkadaslar, ac ve acikta kalmayi onlar istermiydi lütfen biraz duyarli olalim onlara Karsi. Hepimiz elimizden geldigi kadar yardimci olalim.
    Cevapla
  • yozgatlı 8 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlının son Padişahı Vahdettin Hazretleri Fransa'da vefat edince Suriyeli kardeşlerimizin sahip çıkıp Suriye'ye getirip defnettiklerini unutmayalım ve onlara sahip çıkalım.
    Cevapla
  • teoman oraloğlu 8 yıl önce Şikayet Et
    sayın yorum yapan yorumcu.  edepli ol , edepli....  müslümana hiç yakışmıyor bu sözler.  nasihat
    Cevapla
  • Yorumcu 8 yıl önce Şikayet Et
    Çok acıklı bir durum gözlerimiz yaşardı.Türkiyeye çok çabuk uyum sağlamış iki ağla bir gazeteye çık iş tamamdır.medyanın istediği bir göz bunlar veriyor 4göz hayırlı olsun birde kampanya yapın sokaklara dökülün
    Cevapla İlk beğenen sen ol
ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.