Ankara

AK Parti Erzurum mitingi

19:11 06 Ekim 2015
AK Parti Erzurum mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bundan sonra da bu ülkeye kast eden kim olursa olsun, gerekli her türlü tedbiri alacağız. Milletimiz 7 Haziran'dan bu yana geleceğimiz, istikrarımız adına yegane umudun AK Parti olduğunu bir kez daha gördü" dedi.

Davutoğlu, partisinin İstasyon Meydanı'nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, Türk milletinin birliğine, bölünmez bütünlüğüne kast eden herkesin, her kesimin kahrolacağını ifade etti. 

CHP'nin 7 Haziran seçimlerinden sonra koalisyon sürecindeki tavrına değinen Davutoğlu, şöyle konuştu: 

"CHP'nin 7 Haziran'dan sonra 'önce blok siyaseti' dedi, bir tarafta 'yüzde 60 oy var' dedi, diğer tarafta yüzde 40, karşımıza blokla çıkmak istediler birbirlerine Başbakanlık teklif ettiler, sanki Başbakanlık teklifle verilebilirmiş gibi... Başbakanlığı millet verir, kimse kimseye ikram edemez, edebilir mi? 7 Haziran'dan bu yana milletin kaderine kim sahip çıktı? CHP ile 7 Haziran sonrası koalisyon görüşmeleri yaptık. Dediler ki o görüşmelerde eğitimde, yani bütün bu kazanımlarımızın olduğu eğitimde dış politikada 180 derece farklı politika izleyeceğiz. Bizde dedik ki bir dakika dur orada, biz eğitimden de takip ettiğimiz onurlu dış politikadan memnunuz ve sürdüreceğiz."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ise koalisyon görüşmelerindeki bütün tekliflere "hayır" dediğini belirten Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine seçim hükümeti kurması için görev verdikten sonra CHP ve MHP'nin hükümet kurmaktan kaçtıklarını, Bakan vermediklerini vurguladı. 

Davutoğlu, bu zor dönemde terörle mücadele ederken, Suriye'de sınır ihlalleri ile uğraşırken MHP ve CHP'nin ülke yönetimine katılmayı reddettiğini belirtti. 

Davutoğlu, "Şimdi bunlar, terörle mücadelede Sayın Bahçeli gelip nasıl bir talepte bulunur? MHP'li kardeşlerimizde bunu görüyor. Samsun mitinginden sonra saat 12.00'den, 03.00'e kadar, sabahın erken saatlerine kadar ülkenin güvenliği için komutanlar ve bakanlarla toplantı yaptık. Gündüz siyaset yapıyoruz, gece de ve 24 saat Türkiye'yi hükümetsiz bırakmamak için Türkiye'yi idare ediyoruz. Bu sorumluluğu almaktan kaçındılar, sonunda bütün samimi gayretlerimize rağmen, bu çabalarımız karşılıksız kaldı ve yeni bir seçim süreci başladı. Bütün bu süreçte ülkeyi hükümetsiz bırakma hayali görenlerin heveslerini kursaklarında bıraktık, olanda hayır vardır" ifadesini kullandı.

- "Terör örgütlerine karşı her türlü tedbiri aldık"

Terör örgütlerinin 7 Haziran'dan sonra ortaya çıktığına dikkati çeken Davutoğlu, "Terörün her türlüsü DAEŞ'i, PKK'sı, DHKP-C'si. Ama biz Erzurum Kongresi'nden almışız ilhamı, bu terör örgütlerine karşı her türlü tedbiri aldık, mücadelemizi en kararlı şekilde sürdürüyoruz. İşte hadlerini bildirdik. Bundan sonra da bu ülkeye kasteden kim olursa olsun, gerekli her türlü tedbiri alacağız. Milletimiz 7 Haziran'dan bu yana geleceğimiz, istikrarımız adına yegane umudun AK Parti olduğunu bir kez daha gördü. Milletimiz bir kez daha minderden kaçanları, taşın altına elini koymayanları da gördü, notunu da 1 Kasım'da verecek inşallah. Beyannamemizi, sözümüzü işimizi ne kadar güvenilir olduğumuzu siz değerlendireceksiniz, sizin teraziniz şaşmaz" dedi. 

Meclis içinden ve dışından birçok karanlık odağın 7 Haziran'dan sonra kaosun hayalini kurmaya çalıştığını belirten Davutoğlu, şöyle devam etti:

"7 Haziran seçimleri geçer geçmez kanlı iştahları kabaranlar hemen terör kartını masaya sürdüler. Karanlıktan rahatsız olan yarasalar gibi asrın barış projesi olmaya namzet, bütün milli birlik ve barış projemizden, bu arayışın getirdiği ortamdan rahatsız oldular. Barışı istemeyenler siyasetin çözüm arayışına menfur eylemlerle bombalarla, zulümle, düşmanlıkla son vermeye çalıştılar. Hala da bu menfur elemlerinden vazgeçmeyenler var. Bu vesile ile terör saldırılarında hayatını kaybeden kardeşlerimi, şehit askerlerimizi rahmetle anıyorum. Gazilerimize selamlar ediyorum."

Erzurum'un Karayazı AK Parti İlçe Başkanı Servet Tutkun'un, PKKlı teröristlerce kaçırıldığını ve işkenceye tabi tutulduğunu anımsatan Davutoğlu, iyi niyeti suistimal edenlerin hak ettiği cevabı aldığını ve alacaklarını bildirdi.

Başbakan Davutoğlu, "Karayazı'da ve Türkiye'nin her hangi bir köşesinde kimse, hiçbir vatandaşımıza zulüm etme, işkence etme cesareti gösteremeyecek, hepsinin hesabını gördük, görmeye devam edeceğiz" dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.