Ankara

AK Parti Manisa mitingi

19:41 08 Ekim 2015
AK Parti Manisa mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, büyüyen ve zenginleşen Türkiye'nin ihtiyaçlarını karşılayacak yeni bir reform dönemini başlatacaklarını belirterek, "Herkesin eline değecek elimiz, yüreğine değecek yüreğimiz var" dedi.

Davutoğlu, partisinin Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin asla statükonun partisi olmadığını her zaman Türkiye'nin partisi olduğunu söyledi.

AK Parti iktidarından önceki Türkiye ile sonraki Türkiye arasındaki farkı en iyi Manisalıların bildiğini ifade eden Davutoğlu, 2002'den önce krizler yaşayan Türkiye'nin 2002'den sonra "ilklerin ülkesi" olmaya başladığını vurguladı.

- "Dünya ile yarışıyoruz"

Türkiye'nin, AK Parti iktidarı sayesinde IMF'den borç alan konumdan IMF'ye borç veren konuma yükseldiğini dile getiren Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Artık devler liginde, şampiyonlar liginde oynayan bir Türkiye var. Dünyanın 17'nci, Avrupa'nın 6'ncı büyük ekonomisi olduk. 13 yılda milli gelirimizi 230 milyardan, 800 milyar dolara çıkarttık. 3 bin dolardan aldığımız kişi başı geliri, 10 bin dolara çıkarttık. Şimdi dünyanın birçok ilklerine adım atıyoruz. Dünyanın ilk üç katlı tünelini İstanbul Boğazı'nın altına yapıyoruz. Avrupa'yı Asya ile birleştiriyoruz. Melen Su Geçişi, Marmaray, Avrasya Tüneli ve şimdi de üç katlı tünel yapıyoruz. Biz, 7 iklimi ve kıtaları birleştiren Osmanlı'nın torunlarıyız. Biz hem Osmanlı'nın hem de Demirci Efelerin İstiklal Savaşı ile kurduğu Cumhuriyet'in çocuklarıyız. Cumhuriyet'i korumak ve kollamak masa başında birtakım şeyler yazmakla olmaz. Cumhuriyeti yüceltmekle olur, cumhurla buluşmakla olur. Cumhurun hakkını vermek, Cumhuriyet'i her yerde tanıtmakla olur."

Davutoğlu, dünyanın en büyük havaalanının İstanbul'da, en uzun dördüncü asma köprüsünün İzmit'te ve en yüksek kulesine sahip asma köprüsünün İstanbul Boğazı'nda inşa edildiğini anımsattı.

AK Parti'nin hayata geçirdiği projelerinin bir zamanlar hayalinin dahi kurulamayacağını ifade eden Davutoğlu, "Türkiye o eski Türkiye değil artık. Ülke olarak bugün biz dünya ile yarışıyoruz. Muhalefet partileri ikinci parti, üçüncü parti olmak için birbirleriyle yarışıyor, biz ise dünya ile yarışıyoruz" ifadesini kullandı.

- "Yol haritamızı masa başında değil halkla konuşarak belirledik"

Her zaman milletin sesine kulak verdiklerini, 7 Haziran'dan önce olduğu gibi sonra da milletin isteklerini dikkate aldıklarını belirten Ahmet Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Biz bütün toplum kesimleriyle konuştuk. Yol haritamızı masa başında değil halkla konuşarak belirledik. Her gün büyüyen, zenginleşen Türkiye'nin ihtiyaçlarını karşılayacak yeni bir reform dönemini başlatıyoruz. Herkesin eline değecek elimiz, yüreğine değecek yüreğimiz var Allah'ın izniyle. Değerli emekli kardeşlerim; hepinizin maaşına yıllık bin 200 lira ek katkıda bulunacağız. Zaten maaşı bin 100 lira olan emeklilerimize yılda bin 200 lirayı vermiştik, böylece onların maaşlarına 2 bin 400 lira ek katkıda bulunuyoruz. Bağ-Kur emeklilerimize gelince, yıllık gelirinizde bin 250 lira ila 3 bin 700 lira oranında artış yapacak olan prim kesintilerini yüzde 10'a indirmiştik, kaldırıyoruz. Bin lira olan asgari ücreti hemen 2016 başında bin 300 liraya çıkartıyoruz."

Davutoğlu, yem ve gübrede Katma Değer Vergisi'ni (KDV) kaldıracaklarını bildirerek, AK Parti'nin tüm vaatlerini hayata geçireceğini vurguladı.

Manisalılara bağ bozumunun hayırlı olmasını dileyen Davutoğlu, İstanbul'daki programının uzaması nedeniyle çok istemesine rağmen bağ bozumunda çalışan vatandaşlarla bir araya gelemediğini söyledi.

(Sürecek)

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.