Ankara

AK Parti Manisa mitingi

19:42 08 Ekim 2015
AK Parti Manisa mitingi

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "51 ilimizde uygulanmakta olan, yüzde 6 oranındaki işveren sigorta priminde esas alınan 10 işçi çalıştırma zorunluluğunu kaldıracağız" dedi.

Davutoğlu, partisinin Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, çalışanlar için uyguladıkları asgari geçim uygulamasını, yıllık düzeyde herkes için uygulayacaklarını belirtti.

Esnafa düşük faizli vergi uygulamasının devam ettiğini, bunun yanında 30 bin liraya kadar da faizsiz kredi vereceklerini dile getiren Davutoğlu, "51 ilimizde uygulanmakta olan yüzde 6 oranındaki işveren sigorta priminde esas alınan 10 işçi çalıştırma zorunluluğunu da kaldıracağız" dedi.

Emek yoğun sektörü alanında bir iş yeri kurmak isteyenlere, proje getirmeleri halinde arsası dahil fabrikayı kurup anahtar teslimi vereceklerinin altını çizen Davutoğlu, "Böylece yatırım artacak, tasarruf artacak, istihdam artacak. Manisa bereketlendikçe bereketlenecek, Türkiye gibi" ifadelerini kullandı.

Kamuda çalışan taşeron işçilere de vaatlerde bulunan Başbakan Davutoğlu, şunları kaydetti:

"Taşeron kardeşlerimin kamudaki ihtiyacı da göz önünde bulundurarak asıl işlerde çalışanları asıl işe alacağız, diğerlerinin de haklarını, hiç mağdur etmeden temin edeceğiz. Fedakar polis kardeşlerim, 2 bin lira olan ek göstergenizi 3 bin liraya çıkartacağız. Buradan şehit olan asker, polis kardeşlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Onların emanetlerine sahip çıkacağımızın da sözünü veriyoruz. Ev sahibi olmak isteyen kardeşlerim; gerekli paranın dörtte birini bankada biriktiriyorsanız, yüzde 15 evin bedelini de devlet size verecek. Doğum hediyesini başlattık. İlk çocukta 300, ikinci çocukta 400, üçüncü çocukta 600 lira doğum hediyesi veriyoruz. Dünyanın her yerindeki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına. Hayırlı nesiller yetiştiren, yeni fidanlar yetiştiren, hanımlarımıza saygımızı, muhabbetimizi bir kez daha buradan haykırıyoruz. Doğum yapan kardeşlerimizin, bacılarımızın, inşallah doğum izninden sonra doğum nedeniyle ücretsiz izinde geçirdiği süreleri kıdeme sayılacak." 

- Yeni dönemde belediyelere kreş açma zorunluluğu

Yeni dönemde belediyelere kreş açma zorunluluğu getireceklerinin de altını çizen Davutoğlu, "Tüm okullarımızda tam gün eğitim öğretime geçeceğiz. Engellilerimiz için yaşam merkezleri kuracağız. Kadın girişimcilerimize ise geçmişte olduğu gibi 30 bin liraya kadar faizsiz kredi imkanı sağlayacağız" dedi.

Gençlere yönelik gerçekleştirilecek projelere de değinen Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Şimdi iki yol var önünüzde; ya kendi işinizi kuracaksınız ya da başkasının yanında çalışacaksınız. Kendi işinizi kurmak isterseniz biz diyoruz ki size, 'Üniversite bitirmiş ol, lise bitirmiş ol, ilkokul mezunu ol... Gel bana bir proje getir, sana, 50 bin lira cebine koyacağız. Al sermayen olsun, hayırlı mübarek olsun' diyeceğiz. Dünyada böyle bir uygulama yok. Diyorsan ki benim işim daha fazla gerektiriyor, 100 bin lira da faizsiz kredi veriyoruz. 50 bin lirayı da geri istemiyoruz. Ananın ak sütü, babanın mirası gibi bu toprağın çocuğu olmak adına sana helal olsun. Kredi almak için yeterli teminatım yok dersen, o zaman da diyoruz ki 'senin teminatın devlettir, devlet'. Sana yüzde 85 teminatı kredi garanti fonundan vereceğiz.

Dedin ki 'ben vergi ödersem sermayem artmaz' o zaman da diyoruz ki 'Üç yıl sana vergi yok. Kazandığın herşeyi getir sermaye yap' Çiftçisin, üzüm bağın, elma bahçen var; Manisa'da herşey yetişir. O zaman da diyoruz ki sana '30 bin lira faizsiz ve geri ödemesiz doğrudan sermaye' Allah aşkına böyle bereketli bir devlet olur mu? Olur. Ne zaman olur? AK Parti iktidara geldiği zaman. İş kurma telaşına girmeyip de birinin yanında çalışmak isteyenlere yönelik de işverene diyoruz ki 'Eğer bu genci işe alırsan bu gencin bir yıllık maaşını ben ödeyeceğim' Gence de diyoruz ki 'git kendine bir iş bul, bir yıllık maaşın devletten' O sırada işbaşı eğitimiyle de meslek sahibi olacak."

Evlenmek isteyen gençlere, "Dünüre ihtiyacınız varsa gelir dünür başılık yaparım" diye seslenen Davutoğlu, "Ama kız tarafı olurum bilmiş olun. Bizim kızlarımız kıymetlidir. Kızlarımıza kim bir fiske vurursa karşısında bizi bulur. Kadına karşı şiddette hep beraber olacak mıyız Manisalılar? Hanımlarımıza, kız çocuklarımıza muhabbetin en güzeliyle davranacak mıyız? Bizim obaların en muhterem insanları, ninelerdir, babaannelerdir, kadınlardır. Kadınlar başımızın tacıdır. Yaşlılarımıza hürmet eder, gençlerimizin önünü açarız. Bu fidan şehrin fidanları; AK Parti ile yol yürümeye hazır mısınız? Yeni bir Türkiye inşa etmeye hazır mısınız? Bitmedi, bize gençlerden bir talep geldi internetle ilgili. Söz veriyorum, sizlere ücretsiz internet hizmeti sunacağız. Nerede olursa olsun, nasıl olursa olsun" diye konuştu. 

(Sürecek)

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.