Ankara

AK Parti'nin Manisa Mitingi

20:37 08 Ekim 2015
AK Parti'nin Manisa Mitingi

 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu,  "Gençlerden pasaport harçlarını kaldırıyoruz inşallah. Yurt dışına gitmek isteyen gençlerden pasaport harcı alınmayacak. Yine gençleri sevdiğimiz için Türk Hava Yolları'nda da indirim yapıyoruz" dedi.

Davutoğlu, partisince Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde, halka hitap etti.

Kendilerine internet ile gençlerden bir talep geldiğini bildiren Davutoğlu, şöyle konuştu:

"İşte söz veriyorum, sizlere ücretsiz internet hizmeti sunacağız. Nerede olursa olsun, nasıl olursa olsun. Yeni bir program başlatıyoruz gençlere. GENÇDES Programıyla ilgili, Gençlere destek. Kültür, sanat, spor faaliyeti yapan gençlerin projelerine destek vereceğiz. 'Ben iyi bir ressamım, ben iyi bir sanatçıyım, ben hat ustası olmak istiyorum, biz şunları yapmak istiyoruz' diye proje geldiğinde, bunlara karşılıksız destek vereceğiz." 

Kendisinin de orman köylüsü olduğunu belirten Davutoğlu, orman köylülerinin ne derdi varsa çözeceklerini söyledi.

Öğrenciler üzerindeki baskıyı azaltmak için yüksek öğretimdeki sınavların sayısını arttıracağız" diyen Davutoğlu, "Şimdi bir kere üniversiteye giriş sınavları varya. Şimdi biz onu gençler üzerinde baskı olmasın diye yılda ayrıca iki ya da üç ama başlangıçta iki kere yapılmasını inşallah sağlayacağız. Ne zaman, yılın hangi döneminde girecekseniz girip üniversite sınavlarına hazırlanabileceksiniz" ifadesini kullandı. 

Dışişleri Bakanlığı'ndan beri takip ettiği bir projeyi de söyleyeceğini belirten Davutoğlu, şunları kaydetti:

 "Gençlerden pasaport harçlarını kaldırıyoruz inşallah. Yurtdışına​ gitmek isteyen gençlerden pasaport harcı alınmayacak. Yine gençleri sevdiğimiz için Türk Hava Yolları'nda da indirim yapıyoruz. Yeter ki gençlerimiz, Manisa'nın yiğitleri dünyayı gezsin, görsün. Her yere bizim irfanımızı götürsün. Sevgili gençler çalışmak istersen çalışacaksın. Burs veya kredin kesilmeyecek. Barınma sorunun bitiyor. Yurtta kalmak isteyen öğrencilerin bütün barınma ihtiyaçlarını karşılayacağız. Mezun olduktan sonra iş bulamamış isen iki yıl süreyle sağlık hizmetlerini biz prim almadan sağlayacağız. Bunu da çok istismar ettiler, kesin çözüm ediyoruz. Önümüzdeki dönemde yurtdışı eğitim kontenjanlarını arttırıyoruz. Şimdi bütün bunlara halkımızın her kesimine değiyor mu?"

Sözlerinin yiğit, er sözü olduğunu belirten Davutoğlu, "İnşallah seçimden sonra bu sözlerimizi yerine getirecek yetkiyi de bize siz vereceksiniz" dedi.

Manisa'nın gelişmesi için çaba sarf ettiklerini belirterek , yapılan yatırımları anımsatan Davutoğlu, 6 bin 442 konut, 3 taşkın koruma tesisi, 20 gölet, 6 organize sanayi bölgesi, 6 spor tesisi, 560 yataklı şehir hastanesi, 18 sağlık tesisi, Kelebek ve Gördük barajlarının yapılacağını söyledi.

Davutoğlu, "Şehzadeler şehri Manisa, başkent Ankara'ya yüksek hızlı trenle bağlanacak. Yüksek hızlı treniniz de hayırlı olsun İnşallah. Biz sadece vaat etmiyoruz, söz veriyoruz ve sözümüzü yerine getiriyoruz. 13 yıl boyunca size ne söylediysek yaptık" ifadesini kullandı.

- Notlar

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisince Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitinge eşi Sare Davutoğlu ile katıldı.

Davutoğlu çifti, sevgi gösterisinde bulunan vatandaşları platformdan selamladı. 

Başbakan Davutoğlu'nun, yaklaşık 1 saat süren konuşması sırasında zaman zaman "Başbakan Ahmet Davutoğlu" ve "Manisa seninle gurur duyuyor" şeklinde slogan atıldı.

Konuşmasının ardından Davutoğlu, platforma davet edilen Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Nükhet Hotar, Selçuk Özdağ ile Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ve bölge milletvekilleriyle el ele tutarak vatandaşları selamladı.

Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, mitinge katılan vatandaşlara karanfil dağıttı. 

Miting alanındaki, "Bizleri nesne değil özne yapan Başbakanımızın yanındayız" ve "50 verdin yetmez dedin, 100 verdin o da yetmez dedin, çeyize destek verdin, bu gençliği mutlu ettin, teşekkürler Ahmet Hoca" pankartları dikkati çekti. 

Başbakan Davutoğlu, mitingin ardından sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Samsun ve Erzurum'dan sonra bugün de Şehzadeler Şehri Manisa" ifadesini kullandı.

Davutoğlu, #MeseleMemleketMeselesi hashtagine yer verdiği mesajında, Manisa mitinginden bir fotoğraf da paylaştı.

Miting alanından parti otobüsü ile ayrılan Davutoğlu, Doktor Sadık Ahmet Caddesi'nde kuyumcu esnafını ziyaret etti.

Burada bir genç, Davutoğlu'na üzerinde Hz. Muhammedin sarığının fotoğrafının bulunduğu tablo hediye etti.

Davutoğlu, tabloyu veren gençle hatıra fotoğrafı çektirdi. 

 

(Bitti)

 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.