Ankara

AK Parti'nin Ödemiş mitingi

14:50 24 Ekim 2015
AK Parti'nin Ödemiş mitingi

 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Allah aşkına Sayın Bahçeli'nin herhangi bir şehidimizin acısıyla böyle yüreği yanıp da teröre karşı mücadelede destek verdiğini gördünüz mü? Köşesinde oturur, sonra bizi tehdit etmeye kalkar, 'ne görüştüğümüzü açıklayacağım' diye. Biz hiçbir şeyden, hiçbir tehditten, şantajdan korkmadık, korkmayacağız" dedi.

Başbakan Davutoğlu, partisinin Ödemiş mitinginde yaptığı konuşmada, kendileri Mehmetçik ile polis ile dağda, bayırda, ovada, Türkiye'nin her yerinde terörle mücadele ederken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kenara çekildiğini belirterek, "(Ben sizinle birlikte hükümette yer alıp bunlarla mücadele etmem, sadece eleştiririm) dedi. Onların görevi eleştirmek, bizim görevimiz yiğitçe terörist ile vatan düşmanları ile mücadele etmek. Onların görevi sağda solda beklemek" diye konuştu.

Dün Gaziantep'te ondan önce Trabzon'da şehit ailelerinin evini ziyaret ettiğini anlatan Davutoğlu, "Allah aşkına Sayın Bahçeli'nin herhangi bir şehidimizin acısıyla böyle yüreği yanıp da teröre karşı mücadelede destek verdiğini gördünüz mü? Köşesinde oturur, sonra bizi tehdit etmeye kalkar 'Ne görüştüğümüzü açıklayacağım' diye. Biz hiçbir şeyden, hiçbir tehditten, şantajdan korkmadık, korkmayacağız çünkü biz Allah'a güvenmişiz, millete sırtımızı vermişiz, ne terör örgütlerine sırtını verenler gibi ne de 'terör örgütlerine karşı gelin birlikte mücadele edelim' dediğimizde kaçanlar gibi meydanları bırakmadık" şeklinde konuştu.

Meydanlarda milletle buluşan tek liderin kendisi olduğunu belirten Davutoğlu, 1 Kasım'da milletin bir kez daha "AK Parti" diyeceğini söyledi.

Davutoğlu, milletin, 7 Haziran'dan bu yana muhalefetin nasıl kaçak güreştiğini ve görevden kaçtığını yakından gördüğünü ifade etti. 

Ege'nin kendileri için çok önemli olduğuna işaret eden Davutoğlu, İzmir ve Ödemiş'e yapılan yatırımları anlattı.

Davutoğlu, "Belediyemiz de Ödemiş'e hizmetlerine devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, AK Parti'li belediyelere yapması gereken birtakım vazifeleri yapmıyor, bunu biliyoruz ama bilsinler ki Ödemiş de başta olmak üzere AK Parti belediyelerinin arkasındaki güç, AK Parti hükümetleridir. Hiç kimseyi sahipsiz, yalnız bırakmayız. Ödemiş Belediyesinin de arkasında biz varız. Ödemiş Belediyesini kimseye muhtaç etmeyiz. Büyükşehir belediyesi olarak vazifelerini yapmak zorundalar" ifadelerini kullandı. 

İzmir'e 13 yılda 30,3 milyar yatırım yaptıklarını anlatan Davutoğlu, Aliağa'ya 3'üncü serbest bölgenin yapılacağını bildirdi. Kuzey Ege Çandarlı Limanı'nın da yapılacağını dile getiren Davutoğlu, İstanbul-İzmir otoyoluyla iki il arasındaki mesafenin 3 saate ineceğini belirtti.

Başbakan Davutoğlu, Ödemiş'te üniversite kurulmasını da istediklerini ifade etti. 

Süt üreticilerinin KDV sorununun farkında olduklarını kaydeden Davutoğlu, bununla ilgili de çalışma başlattıklarını söyledi.

İzmir'in süt desteğinin toplamının yüzde 26'sını Ödemiş'e verdiklerini dile getiren Davutoğlu, 13 yılda 100 milyon lira çiğ süt desteği ödediklerini, 214 milyon lira hayvancılık desteği verdiklerini bildirdi.

Ödemiş'in içme suyu sıkıntısını kökten çözecek Aktaş Barajı'nı inşa edeceklerini ifade eden Davutoğlu, çevre ilçelerin de faydalanacağı 200 yataklı Ödemiş Devlet Hastanesi ile 2 sağlık merkezi yapacaklarını söyledi.

Başbakan Davutoğlu, 92 kilometrelik Torbalı-Ödemiş-Kiraz yolunu, bölünmüş yol olarak bitireceklerini dile getirerek "Siz ne istediniz de biz 'Hayır' dedik? 'Hayır' demek Bahçeli'ye mahsus. Biz her zaman 'Evet' deriz. AK Parti'den 'Hayır' duydunuz mu? Bizden sadece şerrin karşılığı olan 'Hayır' gelir. Ondan ise 'Evet'in karşılığı olan 'Hayır' gelir" dedi. 

Her sokağı tarih kokan ve gelenlerin huzur bulduğu "güzel belde" Birgi'ye rahat gidilmesi için şehir geçişlerini yenilediklerini anımsatan Davutoğlu, Birgi'nin Dünya Kültür Mirası Listesi'ne girmesi için çaba gösterdiklerini anlattı.

Başbakan Davutoğlu, Ödemiş ve Bergama'ya doğalgaz getireceklerini, gelecek yıldan itibaren halkın evlerde doğalgaz kullanmaya başlayacağını söyledi.

Kaymakçı Mahallesi'nde 20 Eylül'de meydana gelen selde vatandaş ve çiftçilerin zarar gördüğünü anımsatan Davutoğlu, evleri zarar gören 80 aileye 200 bin lira ödendiğini, tarım arazisi zarar gören 306 çiftçiye ise hasar oranlarına göre 578 bin lira ödeme yapacaklarını bildirdi. 

Felakette de sevinçte de halkın yanında olduklarını vurgulayan Davutoğlu, "1 Kasım'da siz bizim yanımızda olacak mısınız?" sorusuna alandaki vatandaşlardan "evet" yanıtı aldı.

Türkiye'nin geleceği için çok büyük hayalleri olduğunu ifade eden Davutoğlu, Türkiye'nin adım adım tüm kentleriyle, ovalarıyla, insanlarıyla ve renkleriyle geleceğe yürüdüğünü belirtti.

-Davutoğlu'ndan öz çekim

Mitin alanına eşi Sare Davutoğlu ile gelen Başbakan Davutoğlu, platforma çıkarak vatandaşları selamladı.

Miting öncesinde yapılan uyarıda, "Türk bayrağının rengini şehitlerin kanından aldığı" belirtilerek, vatandaşlardan miting sonrası bayrakları uygunsuz yerlere bırakmamaları istendi.

Miting sonrasında platformun değişik noktalarından öz çekim yapan Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu ve Ödemişli sanatçı Bedia Akartürk ile vatandaşlara karanfil dağıttı. Başbakan Davutoğlu, daha sonra AK Parti İzmir milletvekili adaylarıyla platformdan vatandaşları selamladı.

Mitinge Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Nükhet Hotar, Selçuk Özdağ ile AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican da katıldı.

(Bitti)

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.