Ankara

Başbakan Yardımcısı Akdoğan:

21:14 24 Ekim 2015
Başbakan Yardımcısı Akdoğan:

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Herkes şunu bilmeli, yanlış yapan bedeline katlanacak. Birisini tehdit ediyorsa öncesinden bedeline katlanacak, seçim günü okul bahçelerinde, oy kullanılan alanlarda vatandaş tehdit ediliyorsa, hile yapılıyorsa, başkasının yerine oy kullanılıyorsa, çok ağır cezaları var. Bunların hepsine hukuk önünde hesap sorulacak" dedi.

Akdoğan, Sürmeli Otel'de AK Parti Çankaya İlçe teşkilatınca düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, seçime bir hafta kaldığını ve bu son haftanın çok önemli olduğunu belirtti.

Son bir hamleyle tek başına AK Parti'nin iktidar olmasının büyük önem taşıdığını vurgulayan Akdoğan, 7 Haziran'dan sonra yaşananları anımsatarak, "3 ayda ne değişti de seçmen kanaati değişecek?" şeklinde sorular sorulduğunu aktardı.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, "Öncelikle 7 Haziran'dan sonra hükümet kurma girişimlerinde kimlerin sorumlu davrandığını milletimiz gördü. Partilerin tek tek notunu verdi. Her şeye 'yok' diyenler kimler? Bir takım terör saldırıları oldu, buna karşı kim sorumlu davrandı, kim ortak duruş sergileyebildi, kim terörle mücadele eden Hükümet'i suçladı? Ama kim teröriste, terör örgütüne laf söylemedi? Bunu vatandaşımız gördü" diye konuştu.

Bu yaşananlardan sonra  bir kaos planının devreye konulacağına işaret eden Akdoğan, bazı yerlerde provokasyonların yapıldığını bildirdi. 

Vatandaşın 1 Kasım Pazar günü sandığa giderek, iradesini göstereceğine vurgu yapan Yalçın Akdoğan, şöyle devam etti:

"Seçim, sandıkta kazanılır' diye bir söz var. Sandıktan istediğiniz sonucu almak ve size oy veren insanların oyunu koruyabilmek çok önemli. Bu yüzden 'seçim güvenliği' dedik. Seçim güvenliğini çok önemsiyoruz, bu sadece sandık güvenliği değildir, öncesi vardır. Vatandaşın iradesi ortaya çıkarken onun üzerine baskı kurulmaması, tehdit edilmemesi, özgürce çalışmalara katılması, fikrini oluşturması bu da seçim güvenliğidir. Sandıktan sonra acaba neler oluyor? 

Herkes şunu bilmeli, yanlış yapan bedeline katlanacak. Birisini tehdit ediyorsa öncesinden bedeline katlanacak, seçim günü okul bahçelerinde, oy kullanılan alanlarda vatandaş tehdit ediliyorsa, hile yapılıyorsa, başkasının yerine oy kullanılıyorsa, çok ağır cezaları var. Bunların hepsine hukuk önünde hesap sorulacak."

- "Sivil siyasetin, milletin dediği olsun"

Bu seçimin Türkiye'nin mukadderatı açısından çok önemli olduğuna dikkati çeken Akdoğan, "AK Parti tek başına iktidar olmasın" diye çaba sarf edildiğini, ülkenin geleceğinin kirli odakların değil milletin iradesine bağlı olduğunu kaydetti.

Akdoğan, "Kim hangi partiyi destekliyorsa desteklesin ama sivil siyaset güç bulsun, sivil siyasetin, milletin dediği olsun" çağrısında bulundu.

Konuşmasında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Oslo hakkındaki iddialarına da değinen Akdoğan,  şunları söyledi:

"Önemli şeyler biliyorum' dedi. Açıkla. 'Ben açıklamam'. Bu, siyasi şantaj yapmak demektir. Ne biliyorsan açıkla kardeşim, ne biliyorsan. Burada Anamuhalefet Partisi pozisyonunda bir partinin başındaki kişinin, devlet ciddiyetiyle hareket etmesi lazım."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.