Ankara

Çubuk'ta öğrenciler fidan dikti

17:52 13 Kasım 2015
Çubuk'ta öğrenciler fidan dikti

"Senin de Bu Dünyada Bir Dikili Ağacın Olsun" etkinliği kapsamında 200 fidan toprakla buluşturuldu

Ankara'nın Çubuk ilçesinde öğrenciler, "Senin de Bu Dünyada Bir Dikili Ağacın Olsun" etkinliği kapsamında 200 fidanı toprakla buluşturdu.

Batıkent'teki bir özel kolejde eğitim gören yaklaşık 50 öğrenci, bu yıl ikincisini düzenledikleri etkinlik kapsamında Çubuk'a geldi.

Öğrenci ve öğretmenler, Çubuk Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğünün katkılarıyla ilçe merkezine 6 kilometre uzaklıkta bulunan Çubuk Çayı Vadisi'nde yaklaşık 200 fidan dikti.

Etkinlikte öğrencilerle fidan diken Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, bu tür etkinliklerin önemine dikkati çekti.

Belediye olarak her yıl binlerce fidanı toprakla buluşturduklarını belirten Acehan, "Bugün öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizle birlikte ağaç dikimi yaptık. Ağaç dikmeye, doğayı geliştirmeye özellikle bu bölge için çabalarımıza sizler de şahitsiniz. İnşallah bu fidanlar büyüdükten sonra Çubuk Çayı Vadisi'ni orman haline getirmeyi düşünüyoruz" dedi.

İlçedeki tüm vatandaşları ağaç dikmeye davet eden Acehan, şöyle konuştu: 

"Ağaç dikmek her insanın birinci görevidir. Vatandaşlarımızın özellikle önce kendi mülklerinde ve bahçelerinde daha sonra da Çubuk'un boş alanlarına ve çay yatağı üzerindeki vadiye ağaç dikmelerini öneriyorum. Bu Çubuk'a yapılacak en önemli hizmettir. Burada yaşayan her vatandaşımızın öncelikli görevi bina dikmek değil, ağaç dikmektir."

Fidan dikiminden sonra KSC Eğitim Kurumları Müdürü Bilektar tarafından doğaya ve yeşile verilen önemden dolayı Acehan'a plaket verildi.  

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.