Ankara

Hükümlülere meslek eğitimi

18:30 17 Kasım 2015
Hükümlülere meslek eğitimi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkez Şubesi Müdürü Sinan Yaşar, denetimli serbestlikten faydalanan 600 hükümlüye "meslek eğitimi" verileceğini söyledi.

Yaşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, denetimli serbestlikten yararlanan hükümlülerin Ankara’da birçok kamu kurum ve kuruluşlarında çalışarak cezalarını infaz ettiklerini, kamu alanlarının dışında da çalıştırılmasına yönelik eğitim projelerinin olduğunu bildirdi.

Ankara’da denetimli serbestlik hükümlerinden yararlanan yaklaşık bin 100 hükümlünün kamu kurumunda çeşitli görevlerde bulunduğunu kaydeden Yaşar, "Çalışan hükümlülerden dolayı kurumlarımızda yüzde 99’lara varan bir memnuniyet söz konusu. Hükümlülerin cezalarının kalan kısmını aileleriyle, çocuklarıyla geçirmelerinin, gündüzleri de çalışmalarının kendileri, aileleri, toplumun güven ve huzuru için önemli olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu. 

Herkesin bir mesleği olması gayesini güttüklerini, bu doğrultuda başta kadınlar ve çocuklar olmak üzere, iyi halli 600 hükümlüye mesleki eğitim vermeyi düşündüklerini aktaran Yaşar, "Piyasada aranan, kepçe operatörlüğü, tekstil, sıhhi tesisat, asansör ve klima tamirciliği gibi alanlarda eğitim vermeyi planladık. Bu kursları bitiren hükümlülerimizin iş bulmasını da kolaylaştıracağına inanıyoruz" dedi. 

Yaşar, özellikle kadın ve çocukların tekrar suça sürüklenmelerini önlemek amacıyla üniversitelerle işbirliği yapacaklarını, eğitim ve iyileştirme faaliyetleri gerçekleştireceklerini kaydetti. 

Denetimli serbestlikten yararlanan hükümlü Hakan Y, uygulamadan memnuniyetini dile getirerek "Bu sayede insanlar ailelerinin, çocuklarının yanında oluyor ve yuvaları yıkılmıyor" ifadesini kullandı.

Hükümlülerden Mehmet K. ise denetimli serbestlik uygulamasıyla hükümlülerin topluma, ailesine faydalı işler yapma şansını yakaladığını, ailesiyle birlikte yaşama imkanı sağladığını belirtti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.