Ankara

24 Kasım Öğretmenler Günü

09:46 25 Kasım 2015
24 Kasım Öğretmenler Günü

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı.

Gölbaşı Öğretmenevinde düzenlenen programa, Kaymakam Şahin Aslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Balcı, siyasi partilerin temsilcileri ve ilçede görev yapan öğretmenler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşan Kaymakam Aslan, "Öğretmenliğin zorlukları, sizlerin bu güzel mesleği yerine getirirken karşılaştığınız güçlükler ve yaşadıklarınız hepimizce malum. Benim eşim de öğretmen, aynı zamanda bir öğretmen eşi olarak da sizleri daha rahat anlamaya gayret ediyorum. Öğretmenlerimizle ilgili anketlerden çıkan en büyük sorun maalesef mutsuz oldukları. Mutsuz bir öğretmen kitlesinden çok mutlu bir toplum inşa etmesini beklemek haksızlık olur. Hala köylerde gezdiğimizde görüyoruz ki; birçok köyde birleştirilmiş sınıflarda eğitim veriyor arkadaşlarımız. Köyün ulaşımında ve dönüşte, belediye araçlarının saatleriyle ders saatlerinin çakışmasına kadar ciddi sorunlarla karşı karşıya" diye konuştu.

24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlayarak sözlerine başlayan Balcı da öğretmenliğin insanlık tarihinin maddi hiçbir ölçütü olmayan ölümsüz mesleği olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından göreve yeni başlayan öğretmenler yemin etti.

Kaymakam Aslan yıl içinde emekli olan öğretmenlere Hizmet Şeref Belgelerini takdim etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.