Ankara

Çubuk’ta kadına şiddet konulu konferans düzenlendi

13:03 27 Kasım 2015
Çubuk’ta kadına şiddet konulu konferans düzenlendi

Çubuk Belediyesi, Çubuk Kent Konseyi ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Kadına Şiddet konulu konferans düzenlendi.

Çubuk Belediyesi Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen programın açılışında konuşan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, şiddet konusunun toplumun kanayan yarası olduğunu söyledi.

Başkan Acehan, şöyle konuştu:

"Şiddeti kadın, çocuk, erkek diye ayırmadan birlikte ele almalıyız. Sonuçta biz erkekler de kız babasıyız, kız kardeşlerimiz ve en önemlisi annelerimiz var. Kadın, erkek bir bütün olarak şiddete karşı hareket etmeliyiz. Şiddetle ilgili ülkemizde ortaya çıkan bu istatistiki verilerinden millet olarak hepimizin utanması gerekir’’ dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile Uzmanı Yasemin Davarcı, kadınların emeklerinin taktir edilmediğini, kadına şiddeti toplumun yönlendirdiğini ifade etti.

Davarcı, şöyle konuştu:

"Kadınlara, ‘kadınsınız yumuşak olacaksınız, şefkatli ve duygusal olacaksınız. Korunmaya muhtaçsınız’ deniyor.  Erkeklere de, ‘sert ve katı olacaksın, duygularını belli etmeyeceksin. Sen aile babası olacaksın, para kazanacaksın’ deniyor. Bunları yapamadığı zaman da 'beceriksizsin' diyecekler, hanımına yardım edersen 'kılıbıksın' diyecekler. Bunu kim söylüyor, toplum söylüyor. Bunlardan doğan bedeli en çok kim ödüyor ? Yine kadınlar ödüyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.