Ankara

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balıkesir'de

20:08 28 Kasım 2015
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balıkesir'de

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "MİT tırlarını durdurmak suretiyle ve bunların içerisinde ne var ne yok bunları kontrol etmek suretiyle, bir ajan marifetiyle bunları dünyaya duyurdular. Ondan sonra ne dediler. Dediler ki 'Bunlar terör örgütüne işte silah veriyorlar'. Bayırbucak Türkmenleri'ne giden tüm insani yardımları bu şekilde deşifre ettiler. Özgür Suriye Ordusu'na gidenleri bu şekilde deşifre ettiler. Ne yaparsa yapsınlar, tuttu mu? Çekirge bir sıçradı, iki sıçradı, üç sıçradı, bitti. Bu mücadele onlarla da devam edecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde belediye başkanlığını ziyareti öncesinde, kendisini karşılayan vatandaşlara seslendi. 

Göreve geldiklerinde Türkiye'nin milli gelirinin 230 milyar dolar olduğunu, bunu 800 milyar dolara çıkardıklarını anımsatan Erdoğan, 7 Haziran'dan sonra olanların görüldüğünü, her tarafın bir ateş çemberine döndüğünü belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunu gördü milletim 1 Kasım'da ne yaptı? 'İstikrar ve güven' dedi. İstikrar ve güvene destek verdi. İstikrar ve güvenle biz muasır medeniyetler seviyesine çıkacağız. Bu milletin önünü kimse kesemeyecek. Hiç endişeniz olmasın" diye konuştu.

Büyükşehirlerde şehir hastaneleri kurmaya başladıklarını anlatan Erdoğan, bin yataklı Balıkesir Şehir Hastanesinin mayıs ayında biteceğini belirterek, şunları söyledi:

"Benim vatandaşım sedyeler üzerinde dolaşmayacak, hastanenin içerisine sedyesiyle girecek. Ah ah... Bizim jenerasyon iyi bilir. Hastanelerde ilacı bulamadığımız günleri iyi bilir. Doktor ilaç yazar, ilacın bir kısmı var, bir kısmı yok. Şu anda siyasetin içerisinde olanların bir kısmı da yetkili makamlardaydı. Neler çektirdiler bize, neler. Şu anda istediğin eczaneden ilacı alıyor musun? Ne çileler çektik be. Bir röntgen çektirmek için 7-8 ay sonraya gün veriyorlardı."

- "Onlar kaçacak biz kovalayacağız"

Eğitimde 4+4 +4'ün en büyük inkılabı yaklaşım olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yavrularımızı en ideal şekilde yetiştirmemiz lazım.  En güzel ve vasıflı şekilde yavrularımızın yetişmesi çok büyük önem arzediyor" dedi.

Adalet alanında da yapılanları anımsatan Erdoğan, "Adeta böyle kümes gibi yerlerde mahkemeler vardı. Şimdi her tarafta sarayları kurduk. Yargıda sıkıntımız var mı? Var. Yargıdaki bu sıkıntıyı aşacağız. En önemli sıkıntıyı kimlerle yaşadık, Paralel Yapı'yla yaşadık. Bu ülkede, Paralel Devlet Yapılanması'nı kurmak suretiyle, devletin Milli İstihbarat Teşkilatını (MİT) kontrol altına almak suretiyle, kalkıp da MİT'in yaptıklarını dünyaya bir ajan, bir casus marifetiyle bunlar sinyallediler" değerlendirmesinde bulundu.

Dünyanın her yerinde istihbarat teşkilatlarının çalışma şeklinin belli olduğuna dikkat çeken Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ama bunlar maalesef MİT tırlarını durdurmak suretiyle ve bunların içerisinde ne var ne yok bunları kontrol etmek suretiyle, bir ajan marifetiyle bunları dünyaya duyurdular. Ondan sonra ne dediler. Dediler ki 'Bunlar terör örgütüne işte silah veriyorlar'. Bayırbucak Türkmenleri'ne giden tüm insanı yardımları bu şekilde deşifre ettiler. Özgür Suriye Ordusu'na gidenleri bu şekilde deşifre ettiler. Ne yaparlarsa yapsınlar, tuttu mu? Çekirge bir sıçradı, iki sıçradı, üç sıçradı, bitti. Bu mücadele onlarla da devam edecek. Hak hakim olacak merak etmeyin." 

"Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste'. Bunlar mazlumlarla uğraştılar, mağdurlarla uğraştılar. Halen bununla devam ediyorlar" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Neler yaptılar neler. Bitti mi? Bitmedi. Daha yapacağımız çok iş var. Ama bak şimdi kaçıyorlar. İmamlar kaçıyor imamlar. İmam kaçar mı?  Ama bunlarınki kaçıyor. Niye, çünkü bunlar mihrapta imamlık yapmadılar, başka yerde yaptılar bu işi. Herkesin haremine girdiler, dinlediler, gözetlediler. Bunları yaptılar. Başbakanım, başbakan olarak benim ofisimi dinlediler, evimi dinlediler, böcek yerleştirdiler. Bunları yaptılar. Ondan sonra yine bunların ne yazık ki ortaklaşa hareket ettikleri tiplerde bunları yine güvence altına aldı. Fakat kurtulamayacaklar. Onlar kaçacak, biz kovalayacağız. Hatırlayın ne demiştim. 'İnlerine gireceğiz' demiştim. Girdik mi? Girdik. Şu anda devletimiz, gereği neyse hukuk içerisinde bunu yerine getirmektedir. Yerine de getireceğiz." 

-"Belediyelerin iş makineleriyle bu kanalları açanlar bunun bedelini ödeyecekler"

Daha güçlü olmak suretiyle milletin huzuru ve refahı için ne gerekiyorsa onu yapacaklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:

"Şimdi terörü görüyorsunuz değil mi, şimdi bu terör Doğu'da, Güneydoğu'da yaktı, yıktı, her tarafı mahvetti. Değerli kardeşlerim düşünebiliyor musunuz bir taraftan barış diyorsun, bir taraftan demokrasi diyorsun, bir taraftan özgürlük diyorsun, öbür taraftan gelip belediyenin araç gereçleriyle sokakları, kanalları açıyorsun. Bununla kalmıyorsun, oradaki müteşebbislerin, girişimcilerin yatırımlarındaki iş makinelerini yakıyorsun, belediyelerin otobüslerini yakıyorsunuz, iş adamlarını tehdit ediyorsunuz, şu kadar haraç vereceksin diyorsun ve bu iş adamları orada durur mu? Bu iş adamları çalışır mı? Ne yapıyorlar, terk ediyorlar. Ondan sonra Güneydoğu'da işsizlik var, diyorsun. Tabi ki işsizlik olur, yatırım olmazsa ne olacak, işsizlik olacak. Belediyelerin iş makineleriyle bu kanalları açanlar bunun bedelini ödeyecekler, bunu söylüyorum. Çünkü bu araçlar atık su kanalı açmak için var, içme suyu kanalı açmak için var, bunlar ortadaki pislikleri, şunu bunu temizlemek için var, orada kalkıp da kanal aç, içine bomba yerleştir, ondan sonra patlat, ondan sonra insanların ölümüne neden ol, şehitlerimize vesile ol, böyle bir şeye fırsat veremeyiz." 

Terör örgütüne karşı mücadelenin devam edeceğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gereğini askerimiz, polisimiz, köy korucularımız hep birlikte yapıyor mu? Yapıyor ve yapacaklar, asla tereddüdümüz yok, rehavet yok. Şehitlerimiz geliyor, Rabbim cennetiyle, cemaliyle onları müşerref kılsın, peygamberlikten sonra en büyük makamda onlar" ifadelerini kullandı. 

"Bu mücadelede asla taviz vermeden, bunu sürdüreceğiz ve Türkiye'yi de o beklenen yere inşallah kavuşturacağız" diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bakınız yollarımız gayet iyi gidiyor, öbür tarafta bakıyorsunuz havalimanlarımız, elhamdülillah şu anda 55 tane havalimanımız var, 26'dan 55'e çıktık. Üniversite sayımız 193 oldu, 76 taneydi. Üniversite olmayan ilimiz yok artık Türkiye'de." 

- "Türkiye bir cazibe merkezi haline geldi ve daha da iyi olacak"

Uluslararası mahiyette de Türkiye'den yurt dışına lisansüstü ve doktora eğitimleri için öğrencileri gönderdiklerini, yurt dışından da Türkiye'ye öğrencilerin geldiğini anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Artık Türkiye bir cazibe merkezi haline geldi ve daha da iyi olacak. Hiç endişe etmeyin, enerjide attığımız adımlar ortada, eskiden 'su akar Türk bakar' deniliyordu, ama şimdi 'su akar Türk yapar' deniliyor. Zira hidroelektrik santrallerle enerji üretiyoruz, termik santrallerle kömürü boşa harcamıyoruz, enerji üretiyoruz. Hamdolsun rüzgarımızı hele hele bu bölgelerde rüzgar enerji santralleriyle iyi değerlendiriyoruz. Şimdi güneş enerjisine başlıyoruz, güneş enerjisinde de çok ciddi yatırımlar var. Yenilenebilir enerjiyle artık ısınan bir Türkiye var ve daha iyi olacak."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlara şöyle seslendi:

"Hamdolsun 1 Kasım'da yeni hükümeti kurdunuz ve istikrara güvene oy verdiniz. Yarın güvenoylaması yapılacak. Böylece süratle Pazartesi'den itibaren elleri kolları sıvayarak, yasama organı, yürütme hep birlikte bu çalışmayı inşallah yürütecekler. Şu anda 2019'a kadar önümüzde bir hizmet süreci var, ama bizim hedefimiz neydi, 2023. 2023'e inşallah farklı gireceğiz, yerel hizmetleriyle merkezi yönetimle bunları başaracağız. Siz bu desteğinizi sürdürdüğünüz sürece, bilesiniz ki evelallah bu millet ayağa kalktı, artık sıçramasını yaptı, hızla yoluna devam ediyor."  

Erdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Bizim biliyorsunuz, bir rabiamız var, bu rabiamızda ne var, 'tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bu milletin içinde Türk'ü var, Kürt'ü var, Laz'ı var, Çerkez'i var, Gürcü'sü var, Boşnak'ı var, Abaza'sı var, Arnavut'u var, 78 milyonun Roman'ıyla beraber hepsi var, öyle mi ayrım yok. Çünkü biz 'Yaratılanı Yaradan'dan ötürü sevdik'. İki tek bayrak, bayrağımızın rengi şehidimizin kanıdır, hilal bağımsızlığımızın ifadesidir, yıldız şehidimizin sembolüdür. Vatan, tek vatan 780 bin kilometre kareyle tek vatan, bu vatanda kimse ameliyata teşebbüs etmesin, operasyona teşebbüs etmesin, avucunu yalar. Karşısında bizi bulur, gereği neyse bu yapılır, biz bir yerlerden talimat alarak adım atmayız, bu milletin verdiği kararı da kimseye de yedirtmeyiz. Dördüncüsü de tek devlet, devlet içinde devlet, asla buna teşebbüs edenler, onlar da bir kuru hayal içindeler bunu bilsinler."

(Bitti)

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.