Ankara

Çubuklu kamyoncular hırsızlardan dertli

16:21 29 Kasım 2015
Çubuklu kamyoncular hırsızlardan dertli

S.S. Yeşil Çubuk Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ok: "Akü, mazot ve lastik hırsızları, kamyoncu esnafımızın başının belası oldu. Yaklaşık 2 yıl önce de aynı sorunla karşılaşmıştık"

 S.S. Yeşil Çubuk Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Mustafa Ok, "Akü, mazot ve lastik hırsızları, kamyoncu esnafımızın başının belası oldu. Yaklaşık 2 yıl önce de aynı sorunla karşılaşmıştık" dedi.

Ok, önceki gece 5 kamyondan akü çalınmasına ilişkin yaptığı açıklamada, hırsızlara karşı tedbir aldıklarını ancak başarılı olamadıklarını söyledi.

"Akü, mazot ve lastik hırsızları kamyoncu esnafımızın başının belası oldu. Yaklaşık 2 yıl önce de aynı sorunla karşılaşmıştık" diyen Ok, şunları kaydetti:

"O zamanki emniyet görevlilerinin başarılı çalışmaları neticesinde hırsız yakalanarak tutuklanmıştı ve son iki yıldır bu konuda rahat bir nefes almıştık. Son aylarda aynı olayları yeniden yaşamaya başladık. Hırsızlar piyasa fiyatı yaklaşık 400 TL olan aküleri hurdacılara 50-60 TL'ye satıyorlar. Tabii ki bundan zararlı çıkan biz oluyoruz. Kilitleri kırmaları nedeniyle aküleri kamyonların üzerine kaynattık ama yine de çalınmasını önleyemedik. Sadece akülerle de kalmıyorlar, mazotlarımızı da çalıyorlar. Usandık artık bu konuya bir çözüm bulunmasını istiyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.