Ankara

Çubuk’ta "Türk Cumhuriyetleri Futbol Turnuvası" düzenlendi

21:11 29 Kasım 2015
Çubuk’ta "Türk Cumhuriyetleri Futbol Turnuvası" düzenlendi

 Ankara’nın Çubuk ilçesinde "Türk Cumhuriyetleri Futbol Turnuvası" düzenlendi.

Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğünce organize edilen turnuvaya Türk Cumhuriyetlerinden gelip Ankara’daki üniversitelerde okuyan öğrenciler katıldı.

Turnuvada, Kazakistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Türkmenistan ve Özbekistan'dan gelen öğrencilerinden yer aldığı 8 takım mücadele etti.

Final maçında Kırgızistan takımını 3-1 yenen Kazakistan ekibi, şampiyon oldu. Kazakistan takımından Muhammet Seidaly, turnuva boyunca 6 kez fileleri havalandırarak gol kralı oldu.

Saklı Bahçe Spor Salonu'nda gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, "Kaybedeni olmayan turnuvanın asıl galibi, Türk dünyası ve Türk kardeşliğidir" dedi.  

Çubuk’ta ilk defa yapılan turnuvanın geliştirilerek her yıl yapılacağını belirten Acehan, "Turnuvanın sonucunda Kazakistan şampiyon oldu ve Kırgızistan da ikinci oldu. Ankara'da eğitim gören özellikle Türk dünyası öğrencilerimizin katılmış olduğu bu turnuvaya ilçemiz ev sahipliği yaptı. Birinci olan takımımızı tebrik ediyorum, bütün katılanlara da teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Metin ise turnuvanın ilçe tanıtımını da büyük katkı sağlayacağını belirterek, şunları söyledi:

"Bu proje, geçen ay yaptığımız Çubuk ve Çevresi Sempozyumunda doğdu. Sempozyuma Türk Cumhuriyetinden gelip Ankara’da okuyan birçok öğrencinin katıldığını gördük. Biz bunları bir araya getirelim, kaynaşmalarını sağlayalım, dostluklarını ve kardeşliklerini artıralım bu arada da ilçemizi tanıtalım istedik. Turnuvamıza çok büyük ilgi oldu hatta bir takımı da turnuvaya alamadık. Biz 8 takımla turnuvayı organize ettik ve her takımda 8'er kişiden yedeklerle yaklaşık 100’e yakın öğrenci turnuvaya katıldı."

Konuşmaların ardından Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan, Belediye Başkan yardımcıları Zeki Metin ve Hasan Hüseyin Karakuş ile Özbekistan'ın Ankara Büyükelçiliği'nden Konsolos Otabek D. Turaev, dereceye giren takımlara kupalarını, sporculara madalyalarını ve hediyelerini verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.