Ankara

Çubuk’ta 130 bin fidan dikildi

09:49 07 Aralık 2015
Çubuk’ta 130 bin fidan dikildi

 Çubuk ilçesinde Orman İşletme Şefliğince 2015 yılında 300 hektarlık alana 130 bin fidan dikildiği bildirildi.

Çubuk Orman İşletme Şefi Adil Gediz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçe genelinde sürdürdükleri ağaç dikme kampanyası kapmasında, bu yıl 130 bin fidanı toprakla buluşturduklarını söyledi.

Diktikleri ağaç türlerinin hem bölge köylülerine fayda sağlayacağını hem de tabiatta yaşayan yaban hayvanlarının beslenmelerine katkı vereceğini ifade eden Gediz, şunları kaydetti:

"Ormanlar gelecek nesillere bırakabileceğimiz en güzel mirastır. Bu kapsamda bakanlığımızın ve genel müdürlüğümüzün destekleriyle ilçemizde Ağılcık, Ovacık ve Sığırlıhacı bölgelerinde ceviz, badem, ahlat, akasya, yalancı akasya, ve karaağaç cinci fidanlar diktik. Özellikle ahlat, ceviz ve bademler orman köylümüz için çok önemli bir gelir kaynağı olacaktır. Yapılan bu iyileştirme çalışmaları ile orman köylümüzün gelir seviyesi artmış olacak. Dikilen bu fidanların arı yetiştiriciliğine de büyük bir katkısı olacağı kanısındayım." 

Gediz, orman alanların iyileştirilmesi kapsamında bu yıl ayrıca 3 bin 500 metre yeni orman yolu açıldığını sözlerine ekledi. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.