Ankara

Çubuk Orman İşletme Müdürlüğü binasının temeli atıldı

14:20 11 Aralık 2015
Çubuk Orman İşletme Müdürlüğü binasının temeli atıldı

 Çubuk Orman İşletme Müdürlüğü hizmet binasının temeli düzenlenen törenle atıldı. 

Ankara Orman Bölge Müdürü Mustafa Özkaya, törende yaptığı konuşmada, hizmet binasının tamamlanmasıyla Çubuk ve Akyurt ilçelerindeki 3 ayrı şefliği tek merkezde toplayacaklarını belirtti. 

Türkiye genelindeki bölge müdürlükleri arasında, yangınlara en hızlı Ankara'nın müdahale ettiğini dile getiren Özkaya, "Burada, Çubuk'ta bulunan şefliğimiz, yangın ilk müdahale şefliği, ağaçlandırma şefliği ve Akyurt'taki şefliğimiz hizmet edecek" diye konuştu.  

Özkaya, orman yangınlarına karşı her zaman önleyici tedbirlerimizi almak zorunda olduklarını belirterek, şöyle devam etti:  

"Önceden tedbirlerimizi aldığımızdan dolayı son 30 yılın en düşük orman alanı yandı, hem Türkiye genelinde hem de Ankara ilimizde. Binanın bir katında yangın ilk müdahale birimimiz olacak. Yangın işçilerimizi burada bulunduracağız. Türkiye genelinde 27 bölge içerisinde yangına en hızlı müdahale eden Ankara'dır. Bunu da buradan söylemek istedim. Eskiden fidan temin etmek için araya insanlar konurdu, artık bizim öyle bir derdimiz yok. Çok sayıda fidan üretebiliyoruz. Ankara'da 2 ayrı fidanlığımızda 16 milyon fidan üretiyoruz. Bunların 10 milyonunu Ankara'daki ormanlık alanlarımıza dikiyoruz, 6 milyonunu da diğer bölgelere gönderiyoruz."   

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan da geride yeşil ve yaşanılabilir bir şehir bırakmayı amaçladıklarını söyledi. Acehan, şunları kaydetti: 

"Tek şartla burada bir bina yapılmasına müsaade ettik; o da 3 şefliğin burada kurularak müdürlük oluşturulmasıdır. Özellikle de ağaçlandırma şefliğinin kurulmasını çok istiyoruz. Görevi bıraktıktan sonra geride beton bloklarla, asfalt yollar kaplı bir ilçe değil, daha çok ağaçlandırılmış, ormanlık alanları olan, daha çok yeşili olan bir Çubuk'u bırakmak istiyorum. Özellikle de Çubuk Çayı Vadisi dediğimiz bölgenin ağaçlarla donatılması konusunda birlikte çalışmak istiyorum."

Konuşmaların ardından temeli atılan hizmet binasının, 2016 yılı sonunda tamamlanması planlanıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.