Ankara

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Genel Başkanı Çelikus:

12:12 12 Aralık 2015
Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Genel Başkanı Çelikus:

 Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Genel Başkanı Mahmut Çelikus, hükümetin eylem planında açıklanan basit usulde vergilendirilmeye tabi olan küçük esnafın 8 bin liraya kadar beyan ettiği kadar kazancın vergiden muaf olacağını belirterek, açıklanan bu müjdenin 600 bin esnafa merhem niteliğinde olacağını bildirdi. 

Çelikus, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye genelindeki 2 milyon 100 bin esnaftan 600 bininin basit usulde defter tuttuğunun altını çizerek, hükümetin eylem planında açıklanan basit usulde vergilendirilmeye tabii olan küçük esnafın 8 bin kadar beyan ettiği kadar kazancının vergiden muaf olacağına dikkati çekti. 

Kırtasiyeci, manifaturacı, manav, berber, bakkal gibi pek çok esnafın basit usulde defter tuttuğunu ifade eden Çelikus, "64. Hükümet'in 'Eylem Planı'nda Sayın Başbakanımızın açıkladığı bu müjdenin 600 bin esnafımıza merhem niteliğinde olacağı aşikardır" değerlendirmesinde bulundu.

Çelikus, esnafa yönelik ikinci müjdenin de sıfır faizli kredi olduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"İhtiyaç halindeki esnafa sıfır faizle 30 bin lira kredi verilecek. Eylem planında yer alan bu maddeyle birlikte zor durumda olan esnafımız için can suyu olabileceğini düşünüyorum. Ahilik geleneğine de uygun olarak faizsiz kredinin kendi içerisinde bereketi olacağına inanıyorum. Esnafımız çoğunlukla acil nakit ihtiyacı duyabiliyor. Yapacağı ödemelerde sorun yaşayan esnaflarımız negatif yönde etkileniyorlar. Dolayısıyla bu durum hizmete de yansıyor. Bu sebeplerden dolayı esnafımıza ilaç gibi gelecek bu uygulamaları sevinçle karşılıyor ve destekliyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.