Ankara

Çubuk Belediyesi çalışanlarının "Sosyal Denge Sözleşmesi" yenilendi

10:34 29 Aralık 2015
Çubuk Belediyesi çalışanlarının "Sosyal Denge Sözleşmesi" yenilendi

 Çubuk Belediyesi ile Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen), belediyede çalışan memurlara yönelik Sosyal Denge Sözleşmesi'ni yeniledi.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan'ın makamında gerçekleşen imza törenine Acehan, Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç ile diğer ilgililer katıldı.

Acehan, imkanlarını zorlayarak sözleşmeyi imzaladıklarını belirtti. Göreve geldiklerinden bu yana personellerinin alınlarının teri kurumadan maaşlarını vermeye ve sosyal dengeyi imkanları ölçüsünde sağlamaya özen gösterdiklerini kaydeden Acehan, "Biz yeni dönem içerisinde imkanlarımızı zorlayarak memurlarımıza sosyal denge zammını Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç başkanımızla  imzaladık. Memurlarımıza hayırlı olmasını diyorum. İmkanlarımız arttığında çalışanlarımızı daha mutlu etmek için daha da iyi anlaşmaları inşallah yapacağız. Elimizden geldiğince imkanlarımız ölçüsünde çalışanlarımızın ekonomik durumunu iyileştirmeye gayret ediyoruz" diye konuştu.

Sözleşmenin hayırlı olmasını dileyen Acehan, "Bu artışla memurlarımızın ve müdürlerimizin daha yüksek performans göstermelerini de bekliyorum. Gayretlerinden dolayı Bem-Bir-Sen temsilcilerine de teşekkür ediyorum" dedi.

Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Medeni Sevinç de belediyenin kıt kaynaklarını personelin motivasyonu için seferber ettiğini söyledi. Belediyeyle karşılıklı bir anlaşmaya vardıklarını aktaran Sevinç, "Başkanımız bizi sıkıntılara rağmen geri çevirmeyerek makul bir sosyal denge miktarı belirleyerek artış sağladı. İnşallah önümüzdeki yıllarda tekrar güzel bir sözleşme imzalayarak, memurlarımıza hizmet etmeye devam ederiz. Sayın Başkanımıza çalışanına takdirinden dolayı şükran borcumuz var. Kendisine tekrardan teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

 Sözleşmeyle sosyal denge ücretleri, 2016 yılında geçerli olmak üzere, memurlarda 150 liradan 200 liraya, müdürlerde 200 liradan 250 liraya, başkan yardımcılarda da 250 liradan ise 300 liraya çıkartıldı. Sözleşmeden belediye çalışanı 103 memur, 16 müdür ve 3 başkan yardımcısı yararlanacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.