Ankara

Gölbaşı’nda girişimcilere destek projesi

14:53 27 Ocak 2016
Gölbaşı’nda girişimcilere destek projesi

Gölbaşı’nda yeni girişimcilere eğitim desteği sağlamak amacıyla Esnaf ve Sanatkarlar Odası, İŞKUR ve KOSGEB ortaklığıyla protokol imzalandı.

Protokole ilişkin bilgiler veren KOSGEB Sincan İlçe Müdürü Hacı Murat Elyürek, yeni nesil girişimcilerin ortaya çıkmasını hedeflediklerini belirtti. Bu amaçla eğitim programı düzenlediklerini kaydeden Elyürek "70 saatlik girişimcilik eğitimi vereceğiz. Amaç daha profesyonel işletmeler oluşturmak. Bunun için de bugün İŞKUR, Sincan KOSGEB ve Gölbaşı Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile beraber 50 girişimci adayını seçerek girişimcilik eğitimi almalarına vesile olacağız" dedi.

Girişimcilik eğitiminden sonra işletme kuran girişimcilere kredi desteği sağlanacağını anlatan Elyürek, şunları söyledi.

"Bu miktarın 50 bin TL’si hibe, 100 bin TL’si de faizsiz kredidir. Yeni işletmeler kurulurken teminat mektubunda zorluklar çekiliyor. Bu noktada yine KOSGEB’in de ortak olduğu Kredi Garanti Fonu'ndan (KGF) destek alınabileceğini de girişimcilere hatırlatmakta fayda var."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.