Ankara

Maçın ardından

22:52 05 Şubat 2016
Maçın ardından

Spor Toto Süper Lig'de Osmanlıspor'a deplasmanda 4-0 yenilen Medicana Sivasspor'un teknik direktörü Okan Buruk, "Gerçekten hepimizin utanacağı bir mağlubiyet aldık" dedi.Okan Buruk, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, farklı mağlubiyet nedeniyle Sivasspor taraftarından özür diledi.Çok zorlu süreçten geçerek bu maça geldiklerini belirten Buruk, "Bu karşılaşmadan benim ve herkesin beklentisi çok daha fazlaydı. Maçın başında biraz daha mücadele gücümüz yüksekti. Özellikle ilk yarı çok fazla pozisyon yakalayamadık. Oyunu dengeli tutmak istiyorduk ancak basit hatalardan iki gol yedik" ifadelerini kullandı.2-0 geriye düştükten sonra tüm riskleri aldıklarını anlatan genç teknik adam, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Oyunu çevirmek, maça ortak olmak için her şeyi denemeye çalıştık. Ama maçın başından sonuna kadar rakibimiz bizden daha fazla istedi. Top bizdeyken ve rakipteyken belki bu senenin en kötüsünü yaptık. Kendi hayatımda bu kadar kötü bir maç yaşadığımı hatırlamıyorum. Böyle kritik maçta daha fazlasını yapmamız gerekiyordu. Aldığımız risklerle maça ortak olacağımıza 4-0'lık, gerçekten hepimizin utanacağı bir mağlubiyet aldık."

Önlerinde daha çok maç bulunduğuna işaret eden Buruk, "Herkes herkesi yakalayabilir. Oyuncularımın moral olarak kendilerini toparlamaları gerekiyor. Bu maçta kendine güvensiz bir takım kimliği vardı. Bu maç gerçekten affedilecek bir karşılaşma değil. Herkesin çok kötü olduğu bir maç oynadık. Belki çıkartma şansınız olsa 11 kişiyi birden sahadan çıkartabilirdiniz" diye konuştu.

Okan Buruk, basın toplantısının sonunda, çıkışta kendisine yöneltilen istifa sorusu üzerine, "Birkaç gün içinde belli olur" yanıtını verdi.


- Osmanlıspor cephesi

Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay ise çok önemsedikleri bir maçı kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi.

İki takımın da adeta kader maçına çıktığını belirten Akçay, şunları kaydetti:

"Bizim için yukarı mı, yoksa aşağı sıralarda mı yer alacağımızı belirleyecek bir maçtı. Ondan dolayı müsabakayı çok önemsedik. Disiplin, sakinlik ve öz güveni bir arada kullandık. Bu da golü bulduktan sonraki sürelerde çok işimize yaradı. Rakibimizin de stresi vardı. Belki bu piskolijden de faydalandık. Bunu da avantaja çevirdik. Bütün bunlar bir araya geldiğinde müsabaka bizim lehimize döndü. Çok mutluyuz, önümüzdeki müsabakalarla ilgili çok büyük öz güven kazandık."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.