Ankara

Başkentgaz 2 yıl daha EGO kampüsünü kullanabilecek

13:46 09 Şubat 2016
Başkentgaz 2 yıl daha EGO kampüsünü kullanabilecek

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinde, EGO Genel Müdürlüğüne ait 37 dönümlük kampüsün Başkentgaz tarafından 2 yıl sürüyle bedelsiz kullanılması ve bu süre sonunda alanı boşaltması kararı alındı.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, belediye meclisinde alınan kararlara ilişkin bilgi verildi. EGO Genel Müdürlüğü ve Başkent Doğalgaz A.Ş arasındaki uyuşmazlığın giderilmesi için protokol yapılması yönündeki 17 Aralık’ta alınan belediye meclisi kararının, taraflarca yapılan değişikliklerle yenilenmesinin kararlaştırıldığı bildirildi.

Ali İhsan Ölmez başkanlığında toplanan belediye meclisine sunulan Başkentgaz ile ilgili başkanlık yazısında, doğalgaz hizmetlerinin özelleştirilmesi sonrasında Ankara Büyükşehir Belediyesi ve EGO Genel Müdürlüğü ile Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş arasında, başta tapu iptali ve tescili davaları olmak üzere, çeşitli konularda adli ve idari yargıda karşılıklı birçok davalar açılması nedeniyle kamu hizmetlerinde yaşanan sıkıntıların giderilmesi amacıyla 17 Aralık 2015'te belediye meclisinde karar alındığı hatırlatılarak, söz konusu kararın iptal edilip, yeni bir karar alınması istendi.

Belediye meclisinde yapılan görüşmelerin ardından 17 Aralık 2015'te alınan kararın iptal edildiği belirtilen açıklamada, "EGO Genel Müdürlüğüne ait Sıhhiye Toros Sokak'taki kampüste, belirlenen 37 dönümlük alanın, Başkent Doğalgaz Dağıtım A.Ş. tarafından en fazla 2 yıl süreyle bedelsiz kullanılması, protokolün imza tarihinden itibaren de herhangi bir ihtara gerek kalmaksızın boşaltılmasına karar verildi" denildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.