Ankara

Beypazarı'nda UNESCO hazırlığı

18:47 09 Şubat 2016
Beypazarı'nda UNESCO hazırlığı

Kaymakam Suat Seyitoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şimdiye kadar UNESCO’ya başvuru yapılmamamasının Beypazarı için önemli bir kayıp olduğunu söyledi.

Ankara'nın tarihi ilçesi Beypazarı'nın ahilik geleneği ve bu geleneğin temsilcisi zanaatkarlarıyla UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi 'ne girmesi için çalışma başlatıldı.

Seyitoğlu, "Ahilik geleneği ve bu geleneğin son temsilcileri, ustaları ve zanaatkarlarıyla 'yaşayan insan hazinesi' kategorisinden UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi'ne girmek için başvuracağız" dedi.

İlçede UNESCO başvurusu için bir komisyon oluşturulacağını kaydeden Seyitoğlu, "Beypazarı’ndaki doğal ve kültürel mirasın UNESCO’nun geçici listesine girmesi için ayrıca bir UNESCO kulübü kuracağız. Birçok çevreden işinde uzmanlar kulüpte olacak. Bunların bilgi birikimi ve deneyimlerden de faydalanacağız. Beypazarı ilçesinde Kaymakamlık olarak bizler de, Somut Olmayan İnsan Hazinesi envanter çalışmasında bulunacağız. Bu kapsamdaki çalışmalarımız hızlı bir şekilde sürüyor" bilgisini verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.