Ankara

Ankara'da "Faturanı al da gel" eylemi yapılacak

16:04 10 Şubat 2016
Ankara'da "Faturanı al da gel" eylemi yapılacak

Tüketici Hakları Derneği Gölbaşı Şubesince yüksek elektrik faturalarını protesto gerekçesiyle yarın "Faturanı al da gel" adlı eylem yapılacağı bildirildi.

Şube Başkanı Orhan Uçar, yaptığı açıklamada, elektrikten alınan haksız bedelleri ve bu bedellerden alınan KDV'yi yargı kararları gereğince geri isteyeceklerini söyledi.

Uçar, şunları kaydetti:

"Tüketici Hakları Derneği olarak Yargıtay Hukuk Genel Kurulu ile Yargıtay 3. Hukuk Dairesinin kararları gereğince tüketicilerden hukuk ve adalet anlayışına aykırı alınan kayıp-kaçak, dağıtım, iletim, perakende satış hizmet ve sayaç okuma bedelleri ile bu bedellerden alınan yüzde 18 KDV'nin iadesi için 11 Şubat Perşembe günü saat 10.40'da Enerjisa Başkent Elektrik Perakende Satış AŞ önünde olacağız. Tüketici Hakları Derneği Genel Merkez yöneticilerimiz, basın açıklaması yapacak ve tüketicilerin isteklerini belirten dilekçelerini söz konusu şirketin yetkilerine iletecekler. Gölbaşı'ndaki elektrik abonelikleri bulunan vatandaşlarımızın, elektrik faturalarıyla yanımızda olmalarının faydalı olacağını düşünüyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.