Ankara

Pursaklar'da Suriyeli sığınmacılar için yardım kampanyası

17:41 10 Şubat 2016
Pursaklar'da Suriyeli sığınmacılar için yardım kampanyası

Pursaklar Belediyesince Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için yardım kampanyası düzenlendi.

Pursaklar Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'ye sığınan Suriyeliler için 3. kez yardım kampanyası düzenlendiği belirtilerek, 19 Mart'a kadar devam edecek yardım kampanyasında toplanan ihtiyaç malzemelerinin sığınmacılara ulaştırılacağı ifade edildi.

Yardım kampanyasına Pursaklar Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (PUSİAD) de destek verdiği kaydedilen açıklamada, "Bugüne kadar belediye öncülüğünde düzenlenen insani yardım kampanyalarına ilçe halkı da büyük destek vererek yaşanan drama sessiz kalmadı. Üçüncüsü düzenlenen yardım kampanyasıyla ilaç, gıda, çocuk montu, çocuk botu ve battaniye gibi ihtiyaç malzemeleri toplanarak sığınmacılara ulaştırılacak" denildi.

Açıklamada, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin'in şu ifadelerine yer verildi:

"Esed zulmünden kaçarak ülkemize sığınan bu kardeşlerimize ensar olmaya, onlara elimizden gelen yardımı yapmaya devam ediyoruz. Bu yardım kampanyamıza tüm hemşehrilerimden destek bekliyoruz. Savaştan kaçan çocuklara kayıtsız kalamayız. Kampanyamız 19 Mart'a kadar devam edecek."

Pursaklar Belediyesince daha önce yürütülen kampanyalarla 5 tırlık ihtiyaç malzemesi Suriyeli sığınmacılara, 1 tırlık ihtiyaç malzemesi ise Bayırbucak Türkmenleri'ne ulaştırılmıştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.