Ankara

Hayali Türkiye'de gerçeğe dönüştü

18:41 10 Şubat 2016
Hayali Türkiye'de gerçeğe dönüştü

ABD'de geçen yıl öldürülen üç Müslüman gençten biri olan diş hekimliği öğrencisi Deah Barakat'ın yarım kalan hayali, ölümünün birinci yılında "Bir Fırça, Bir Macun, Çocuklar Mutlu Olsun" projesiyle hayata geçirildi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi'nden (AFAD) yapılan açıklamaya göre, ABD'nin Chapel Hill kentinde evlerinde uğradıkları silahlı saldırıda öldürülen Barakat'ın en büyük hayali, AFAD, Fatih Belediyesi, İdealist Diş Hekimleri Derneği ile Kadın Sağlıkçıları Dayanışma Derneği (KASAD) ortak protokolüyle gerçeğe dönüştü.

Savaş mağduru Suriyeli çocukların diş tedavilerini yapmayı hedefleyen ve öldürülmeden önce bu konuda sosyal medya kampanyası başlatan Barakat'ın bu hayali ölümünün birinci yılında gerçekleşti. Gaziantep'te başlayan uygulama ile 25 AFAD geçici barınma merkezinde yaşayan 47 bin Suriyeli çocuğun ağız ve diş tedavisi yapıldı.

Barakat, Suriyeli çocukların diş tedavisini üstlenmek için okul arkadaşlarıyla "Refugee Smiles" (Çocuklar Gülsün) adında bir proje başlatmış, projenin tüm dünyada duyulması için de bir video çekmişti. Videoda, "Tek başınıza oturmayın. Türkiye'nin sahip çıktığı Suriyelilere biz de yardımcı olalım. Bize verilen sağlık bakımları, elimizdeki imkanlar onlarda yok. Bu konuyla çocukların hayatında farkındalık yaratmak istiyorsanız lütfen buraya bağış yapın. Her bir dolar, bir çocuğun dişlerinin temizlenmesine yardımcı olacak" çağrısında bulunmuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.