Ankara

PKK/KCK üyeliği soruşturması

19:02 10 Şubat 2016
PKK/KCK üyeliği soruşturması

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, terör örgütü PKK/KCK'nın şehir/gençlik yapılanması "Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi" (YDG-H) içinde görev aldığı ileri sürülen 15 kişi hakkında iddianame hazırladı.

Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunda görevli cumhuriyet savcısınca hazırlanan iddianamede, şüphelilerin 14'ünün "silahlı terör örgütü üyesi olmak" suçundan 7 yıl 6'şar aydan 15'er yıla kadar hapsi istendi. İddianamede, bir şüpheliye de aynı suçlama yöneltildi ancak hakkında "etkin pişmanlık" hükümleri uygulanarak, 1 yıl 10 ay 15 günden 10 yıla kadar mahkumiyeti talep edildi.

Şüphelilerden birinin ateşli silah ve mermi bulundurmaktan da cezalandırılması istenen iddianamede şüphelilerin tamamının, YDG-H içerisinde aktif görev aldıkları, terör örgütü PKK/KCK'nın amacı doğrultusunda ve çağrısıyla organize edilen kanunsuz eylemlere katıldıkları anlatıldı.

Şüphelilerin bu eylemlerde örgüte ait amblem ve işaretleri taşıdıkları, yazılamalarını yaptıkları bildirilen iddianamede, örgütle organik bağ kurup, kod adı alan şüphelilerin, örgüte adam kazandırdıkları ve silahlı faaliyette bulunmak üzere kırsala adam gönderdikleri ifade edildi.

Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda örgütsel dokümanlar ele geçirildiğine ve sosyal medyada örgütsel içerikli paylaşımlarda bulunduklarına yer verilen iddianamede, "Ele geçirilen örgütsel dokümanlar, internet kayıtları, telefon irtibatları ve tanık anlatımları ile doğrulanan maddi olgularla değerlendirildiğinde, şüphelilerin örgütle organik bağ içerisinde süreklilik, çeşitlilik ve yoğunluk gösteren faaliyetlerde bulundukları ve silahlı terör örgütüne üye olma suçunu işledikleri anlaşılmıştır" ifadesine yer verildi.

İddianamede, "etkin pişmanlık" hükümlerinden yararlandırılabileceği belirtilen şüpheli A.T'nin, bir süre terör örgütünün kırsal kadrosuna katıldıktan sonra Ankara'ya döndüğü bildirildi.

Şüphelilerden M.D.K, M.T. ve M.T'nin halen PKK/KCK'nın kırsal kadrosunda bulunduğu aktarılan iddianamede, şüphelilerden M.O'nun eylemlerine ilişkin, "Demetevler, Şentepe ve Yakacık Mahallelerinde yaşayan Kürt kökenli gençlere yönelik PKK/KCK terör örgütünün propagandasını yapmak amacıyla Yenimahalle HDP ilçe teşkilatında toplantılar düzenlediği, gençleri tek tek ilçe teşkilatında bulunan YDG-H odasına alarak, örgütlenme ve kırsal kadroya katılım hakkında konuştuğu anlaşılmıştır" bilgisi paylaşıldı.

İddianamede şüphelilerden E.A'nın, 6-8 Ekim'de Kobani bahanesiyle Ankara'da istenen düzeyde eylem gerçekleştirilememesi nedeniyle "İzmir YDG-H sorumluluğundan İç Anadolu Bölgesi ve Ankara YDG-H sorumluluğuna" getirildiği, B.D'ye ise terör örgütünce, kır kadrosuna eleman temin etme sorumluluğu verildiği kaydedildi.

İddianame, terör davalarına bakmakla görevli Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi. Mahkemenin iddianameyi kabul ya da reddetmek için 15 gün süresi bulunuyor. İddianame bu süre içinde reddedilmezse kabul edilmiş sayılacak ve şüpheliler atılı suçlardan yargılanacak.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.