Ankara

AŞTİ'de unutulan eşyalar şaşırtıyor

12:22 11 Şubat 2016
AŞTİ'de unutulan eşyalar şaşırtıyor

AŞTİ'de yolcular tarafından geçen yıl cep telefonundan bisiklete, çadırdan piknik tüpüne, araba tamponu ve aküsünden televizyona kadar yüzlerce eşya unutuldu.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, şehre giriş ve çıkışlarda milyonlarca insanın uğrak noktası olan AŞTİ'de unutulan eşyaların şaşırtıcı olduğu ifade edildi.

Terminalde cep telefonu, kimlik, gözlük, şemsiye, kitap, çanta, şapka gibi eşyaların yanı sıra televizyon, bisiklet, çadır, tüp, araba tamponu ve aküsü ile çeşitli ev aletleri türünden eşyaların da unutulduğu belirtildi.

Yolcular tarafından unutulan veya düşürülen eşyaların, günlük temizlik ve bakım sırasında veya güvenlik kontrolleri sırasında bulunduğu ve Kayıp Eşya Bürosuna teslim edildiği ifade edilerek, kayıtları tutulan eşyaların vatandaşlarca mesai saatleri içinde buradan alınabildiği kaydedildi.

Açıklamada, geçen yıl unutulan 437 eşyadan 186'sının sahiplerine teslim edildiği, sahibi bulunmayan eşyaların yasalar çerçevesinde 5 yıl boyunca saklandığı, unutulan yiyeceklerin ise bozulma durumlarına göre belli bir süre büroda bekletildiği kaydedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.