Ankara

CHP'li kadınlar Özgecan Aslan'ı andı

14:55 11 Şubat 2016
CHP'li kadınlar Özgecan Aslan'ı andı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Ferhan Özkara, "Toplu taşıma araçlarında 24 saat kamera ve GPS ile takip zorunlu olmalıdır. Kimin saat kaçta yola çıktığı kaydedilmelidir. Araçlarına bu sistemi kurmayan sürücülere cezai yaptırım uygulanmalıdır" dedi.

CHP Ankara İl Kadın Kolları bir yıl önce, Mersin'in Tarsus ilçesinde öldürülen Özgecan Aslan'ın ölüm yıl dönümünde CHP Ankara İl Başkanlığında basın toplantısı düzenledi.

CHP Ankara İl Kadın Kolları Başkanı Ferhan Özkara, "Kadınların göz göre göre katliamının devam ettiği, kadın cinayetlerine her gün bir yenisinin eklendiği Türkiye'de, kadın cinayetlerinin önlenmesi için tedbirler almak mümkündür" ifadelerini kullandı.

Toplu taşıma araçlarının, 24 saat kamera ve araç takip sistemleri ile izlenmesinin zorunlu olması gerektiğini belirten Özkara "Kimin saat kaçta yola çıktığı kaydedilmelidir. Araçlarına bu sistemi kurmayan sürücülere cezai yaptırım uygulanmalıdır" şeklinde konuştu.

"Özgecan'ın kesilen elleri kalem tutacaktı, Özgecan'ın elleri sevdiğini tutacaktı" ifadelerini kullanan Özkara, kadınlara karşı işlenen hiçbir suçun iyi hal indirimi almaması ve cezaların caydırıcı olması için hazırladıkları önerileri CHP Grup Başkanvekili Ankara Milletvekili Levent Gök'e iletti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.