Ankara

17. Kamu Kalite Sempozyumu

12:47 10 Mart 2016
17. Kamu Kalite Sempozyumu

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Karyağdı, 17. Kamu Kalite Sempozyumu'nu düzenlemekteki amaçlarının, kamu sektöründe yönetim kalitesini artırmak ve kamu kurumlarında kurumsal mükemmelliğe ulaşmak için beyin fırtınası yapmak olduğunu söyledi.

Türkiye Kalite Derneği (KalDer) Ankara Şubesi tarafından bu yıl 17'incisi düzenlenen, "Kamu Kalite Sempozyumu", "Yerel Yönetimler ve Kalite" ana teması ile gerçekleştirildi.

Ankara Vali Yardımcısı Mustafa Güni, bir otelde düzenlenen sempozyumun açılışında yaptığı konuşmada, mesleğe başladığı yıllardaki kamu yönetiminin işleyişi hakkında bilgi verdi. Güni, kamuda kalitenin artırılması için verimlilik, şeffaflık ve hesap verilebilirlik faktörlerinin gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı.

KalDer Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Karyağdı da sempozyumun amacının, "Kamu sektöründe yönetim kalitesini yükseltmek ve kamu kurumlarında kurumsal mükemmelliğe ulaşmak için kritik temaların tartışıldığı bir düşünce ortamı yaratmak" olduğunu söyledi.

Yerel yönetimlerde kalite yaklaşımındaki amacın ise yetkilerin, sorumlulukların ve hesap verilebilirliğin hizmetin üretildiği yere kadar indirgenmesini sağlamak olduğunu ifade eden Karyağdı, "Bu yaklaşım ile yerel yönetimlerin güçlenmesi, daha eşitlikçi çalışma ortamı ve hizmet anlayışına geçmeleri ve vatandaşı da çalışmalara dahil ederek, katılımcı ve şeffaf bir yönetim anlayışı kurmaları ile mümkün olabilmektedir" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından "2015 Mükemmellik Ödülleri" verildi.

Buna göre, "Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü"ne layık görülen Küçük ve Orta Ölçek Kamu Yönetimi ve Toplum Hizmetleri kategorisinde Antalya Muratpaşa Sabiha Gökçen Anaokulu, Büyük Ölçek Kamu Yönetimi ve Toplum Hizmetleri kategorisinde İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü ile "Türkiye Mükemmellikte Süreklilik Ödülü" alan İGDAŞ İstanbul Gaz Dağıtım AŞ yetkililerine ödülleri takdim edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.