Ankara

Bisikletli çaycı, hızlı servisiyle takdir topluyor

13:19 17 Mart 2016
Bisikletli çaycı, hızlı servisiyle takdir topluyor

Çubuk'taki sanayi sitesinde çay ocağında çalışan 17 yaşındaki garson, bisikletiyle yaptığı çay servisiyle müşterilerinden takdir topluyor.

Çubuk Sanayi sitesinde üç ay önce iş başı yaptığı çay ocağında bisikletli çay servisine başlayan Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada ekonomik nedenlerle okula devam edemediğini, açık liseye kaydını yaptırarak çalışmaya başladığını söyledi.

Yürüyerek çay servisinin uzun zaman alması ve içeceklerin soğuması üzerine bisikletle servis yapmaya başladığını ifade eden Küçük, kısa sürede bisikletle servise alışarak çayları müşterilerine daha hızlı ulaştırmaya başladığını anlattı.

Küçük, kazandığı parayla ailesinin bütçesine katkı verdiğini kaydederek, şunları söyledi:

"Bisikletle çay servisi yapmak çok kolay, elini bırakıp gidebiliyorsun. İşe ilk girdiğim gün 3-4 tane bardak kırmıştım. Dengeyi iyi sağlamak lazım, sürekli sağına soluna bakmak lazım. Sanayide kolay değil çay götürmek. Esnaf, hızlı servis yaptığım için beni seviyor. Çaylarımdan memnunlar, burada bana jet çaycı diyorlar. Bu durumdan patronum da çok memnun."

Çay ocağı işletmecisi Harun Kızılkaya ise Ferdi Küçük ile birlikte servislerinin hızlandığını, daha geniş bir alana hizmet vermeye başladıklarını, satışlarının da arttığını söyledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.