Ankara

ASO Başkanı Özdebir:

12:37 15 Nisan 2016
ASO Başkanı Özdebir:

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, mobilya üretim merkezi Siteler'in, artık teknolojik gelişmelerine açık ve rekabet gücünü artıracak organize sanayi bölgelerinde yer almasının zamanının geldiği belirtti.

Özdebir, Ankara Mobilyacılar ve Lakeciler Odası’nda düzenlenen toplantıya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, Siteler'in Türkiye için önemli bir mobilya üretim merkezi olduğunu hatırlattı.

Siteler'de yetişen ustaların işlerini başka şehirlerde yürüttüğünü vurgulayan Özdebir, bunda esnafın değişim ve dönüşüm konusunda gerekli duyarlılığı göstermemesinin etkili olduğunu savundu.

Özdebir, Siteler’de esnaf ve sanayicilerle bir araya geldiklerini, sorunlarını dinlediklerini ve büyümek isteyen mobilyacılara yönelik bir ihtisas organize sanayi bölgesi kurulması konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını kaydetti. Özdebir, "Böyle bir mobilya üretim merkezinin artık günümüzün teknolojik gelişmelerine açık ve rekabet gücünü artıracak organize sanayi bölgelerinde yer almasının zamanı geldi. Artık sitelerdeki üretim şekli, hem iş sağlığı ve güvenliği açısından hem de üretimdeki verimlilik açısından birçok zorluklar çıkarıyor. Siteler'deki üreticiler sorunlara karşı birlikte hareket etmeli." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.