Ankara

Çubuk Terör Mağdurları Derneği üyeleri Çanakkale’yi gezdi

17:52 21 Nisan 2016
Çubuk Terör Mağdurları Derneği üyeleri Çanakkale’yi gezdi

Çubuk'taki şehit yakınları ve gaziler, Şehit Aileleri Federasyonu ile Çubuk Terör Mağdurları Derneği'nin organizasyonunda Çanakkale’yi gezdi.

Çubuk Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara, Çankırı, Kastamonu ve Çubuk’tan şehit aileleri ile gazilerin organizasyonu kapsamında Çanakkale'ye götürüldüğü söyledi.

Gezi süresince duygulu anlar yaşadıklarını belirten Avan, "Bu mübarek topraklarda yatan, cennet vatanımız için, seve seve canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve vefat eden gazilerimizi rahmetle ve minnetle andık. Hem biz hem de birlikte gitmiş olduğumuz din görevleri Kuran’ı Kerim okunup, yapılan dualarla, geçmişten bu güne kadar tüm şehitlerimizin ruhlarına armağan ettik." dedi.

Bir rehber eşliğinde destanının yazıldığı Namazgah Tabyası, Şahindere Şehitliği, Şehitler Abidesi, 57. Alay Şehitliği ve Conkbayırı’nı ziyaret ettiklerini kaydeden Avan, şehit yakınlarının anlatılanlar karşısında gözyaşlarını tutamadıklarını söyledi.

Bu tür gezilerin sıkça yapılması gerektiğini anlatan Avan, "Keşke her iğrencimizi, her evlenen, iş başı yapan gencimizi bu topraklara getirsek, onlara 'okumazsak, çalışmazsak, birilerinin oyununa gelirsek, devletimizi milletimizi sevmezsek burada yatan atalarımızın kemikleri sızlar, onların düşmanların çizmeleriyle çiğnenmesine müsaade etmediği topraklar elimizden uçar gider' diye öğüt verebilsek. Böylelikle terörün önü de kesilmiş olur" diye konuştu.

Avan, geziye destek ve katkı veren herkese teşekkür ettiklerini de sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.