Ankara

Antalya'da toplu açılış töreni

18:05 22 Nisan 2016
Antalya'da toplu açılış töreni

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Muhalefet yalan, iftira, hakaret ve son olarak da tehdit ile meşgulken, biz milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmenin, milletimize hizmet vermenin çabası içerisindeyiz." dedi.

Antalya'daki toplu açılış töreninde konuşan Başbakan Davutoğlu, verdikleri sözlerin hepsini yerine getirdiklerini belirterek, "Öğrencilerimize burs artışı için söz vermiştik, taşeronlarımıza, askeri ücretle çalışan işçilerimize, bütün toplum kesimlerine söz verdik, üç ayda tamamladık. Ne söz verdiysek hepsini hayata geçirdik." diye konuştu.

Çiftçilere yapılan destek çalışmalarına da değinen Başbakan Davutoğlu, "1 Kasım seçimleri öncesinde Antalyalı çiftçilerimizin, sera üreticilerimizin bizden ne talebi olduysa onları da yaptık. Çiftçilerimizin girdi maliyetlerinin azalması için rahat ekip biçsinler diye yemde ve gübrede KDV'yi kaldırdık. Beş dekar altında yetiştiricilik yapan çiftçilere dekar başına 100 Türk lirası destek veriyoruz, seracılarımızın yüzünü güldüren uygulamaları hayata geçirdik. Seralarını yenilemek isteyen çiftçilerimize, 100 bin Türk lirasına kadar faizsiz kredi desteği veriyoruz. Ayrıca artık seralarda ticarethane elektrik fiyatı yerine, sulama elektrik fiyatı uyguluyoruz." şeklinde konuştu.

Başbakan Davutoğlu, muhalefeti eleştirerek, "Aziz Antalyalılar muhalefet yalan, iftira, hakaret ve son olarak da tehdit ile meşgulken, biz milletimize verdiğimiz sözleri yerine getirmenin, milletimize hizmet vermenin çabası içerisindeyiz. Hükümet olarak biz, Antalya'nın öneminin farkındayız, Antalya'nın yanında olduk, yanında olacağız. Antalya'ya 14 yılda 17,9 milyar lira yatırım ve destek sağladık" dedi.

- "Ne kadar Konya milletvekiliysem o kadar da Antalya milletvekiliyim"

Antalya'ya yaptıkları yatırımların, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakanlığı dönemindeki hizmetlerin, bunların nasıl devam ettirildiğinin bilindiğini vurgulayan Davutoğlu, gelecek döneme dair müjdelerini şöyle ifade etti:

"İnşallah önümüzdeki dönemde 5 sağlık tesisinin yapımına devam ediyoruz. Bin yataklı şehir hastanesi proje aşamasında, inşallah en kısa zamanda yapılacak. Temiz bir çevre için güneş enerji santralleri kuruyoruz, ilkini Melli Dağı mevkisinde kurmak için de çalışmalara başladık, ihalesini yaptık, inşallah temmuz ayında bitiriyoruz. Gazipaşa, Gökçeler, Küçüksu, Finike, Kapuçay, Kıbrıs ve Yeniköy barajlarının yapımına da devam ediyoruz. Küçük Aksu Barajı sulaması birinci kısımın inşaat ihalesini temmuz ayında yapıyoruz. Tamamladığımız 53 adet taşkın koruma tesisiyle Antalya şehir merkezi, 71 meskun mahal ve 101 bin dönüm araziyi de taşkın zararlarından koruduk, bu çalışmaları da ilerleteceğiz.

Yine Aksu Çayı taşkın koruma projesi ile Aksu ilçesi civar köyleri tarım arazileri ve turizm alanlarına ait 106 bin dönüm sahanın taşkın kontrolü sağlanacak. Antalya'yı Isparta'ya, Mersin'e, Konya'ya, Muğla'ya, Karaman'a, bölünmüş yollarla bağlayıp Torosları bölünmüş yollarla aşacağız. Yapımına devam ettiğimiz, Demirkapı Tüneli ile Taşağıl'dan Antalya'yı Konya'ya daha kolay ulaştıracağız. Ben ne kadar Konya milletvekiliysem, o kadar da Antalya milletvekiliyim çünkü o yaylaların üzerinde bütün Antalyalı yörüklerimizi ağırladık."

- "7 bin metre uzunluğundaki Alacabel'i tünel ile geçiyoruz"

Yapılacak proje ve çalışmalara ilişkin de bilgi veren Davutoğlu, "7 bin metre uzunluğundaki Alacabel'i tünel ile geçiyoruz, projesi tamamladık, ihale aşamasındayız. Antalya-Burdur yolunda dağları delip, Çubuk tünelini inşa edeceğiz, yapım ihalesi gerçekleşti, hayırlı uğurlu olsun. Batı çevre yolunu bu sene tamamlıyoruz. Kuzey çevre yolunun yapımına başladık ve Antalya-Alanya oto yolunun proje çalışmalarına devam ediyoruz. Ayrıca 3 bin 500 metre uzunluğundaki 5 adet tünelde de çalışmalarımız sürüyor. Alanya doğu çevre yolunun ihale aşamasını yapıyoruz. Antalya'yı, dikkat ediniz, bir gurur projesidir Eskişehir'e, Konya'ya ve Kayseri'ye hızlı tren ile bağlayacağız. İnşallah böylece, güzel dünya turizminin merkezi olan Antalya, dünya turizminin bir başka merkezi Kapadokya ile buluşacak." diye konuştu.

Eski Varsak Belediyesinden Kepez'e, oradan da üniversite araştırma hastanesinin önüne kadar raylı sistem yapacaklarını bildiren Davutoğlu, "Demre ve Gazipaşa yat limanlarını yapıyoruz, 135 teknelik Gazipaşa balıkçı barınaklarının inşaatları da hızla devam ediyor. Kuruvaziyer liman için kolları sıvadık, proje aşamasındayız." dedi.

Antalya'yı akıllı kente dönüştürdüklerini belirten Davutoğlu, "Büyük ve modern yat limanları, balıkçı barınakları, Antalya Camisi ve Türk İslam Medeniyetleri Müzesi ve daha niceleri. Antalya sadece Türkiye'nin değil, dünyanın yükselen şehri, süper yıldızı olacak inşallah." ifadesini kullandı.

Başbakan Davutoğlu, Antalya'yı getirdikleri noktaya dikkati çekerek şunları kaydetti:

"1851'den bugüne kadar ilk kez ev sahibi olduğumuz EXPO, işte bugün burada açılıyor. Dünya Antalya'yı tanıyacak, dünya Antalya'nın ayağına gelecek, inanıyorum ki bugüne kadar yaptıklarımız vesilesiyle gelecek nesiller bizi hayırla yadedecek. Yeni yatırımlarımızın hepinize bütün Antalya'ya hayırlı olmasını diliyorum. Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin. Allah ay yıldızlı bayrağı her zaman, her yerde aziz eylesin. Aziz Antalya her zaman aziz olun, aziz kalın. Bu terör odaklarına karşı milli birliğimizin, beraberliğimizin sembolü olan Antalya'ya bir kez daha selamlarımı ve saygılarımı iletiyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun."

(Bitti)

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.