Ankara

Çubuk'ta Ahmet Yesevi anısına futbol turnuvası düzenlendi

23:10 01 Mayıs 2016
Çubuk'ta Ahmet Yesevi anısına futbol turnuvası düzenlendi

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatının (UNESCO), 2016-2017'yi Ahmet Yesevi yılı ilan etmesi dolayısıyla Çubuk ilçesinde 2. Türk Cumhuriyetleri Futbol Turnuvası düzenlendi.

Çubuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğünce organize edilen turnuvaya, Türk Cumhuriyetlerinden gelip Ankara'daki üniversitelerde okuyan öğrenciler katıldı.

Turnuvada, Türkmenistan, Kazakistan, Özbekistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Kırgızistan, Ahıska Türkleri ve Türkiye’den öğrencilerin yer aldığı 8 takım mücadele etti.

Final maçında Kırgızistan'ı 5-2 yenen Türkiye şampiyon oldu. Türkiye'den Süleyman Demirkan, turnuva boyunca 10 kez fileleri havalandırarak gol kralı olmayı başardı.

Saklı Bahçe Spor Salonu'nda gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız, 2016 yılının UNESCO tarafından Ahmet Yesevi Yılı ilan edildiğini hatırlattı.

Ahmet Yesevi Yılı nedeniyle hem Türkiye’de hem de yurt dışında çeşitli etkinlikler düzenlendiğini aktaran Yıldız, "Girişimlerimiz sonucunda bu yıl oy birliği ile Ahmet Yesevi Yılı ilan edildi. Bu kapsamda biz de hem yurt içinde hem de yurt dışında çeşitli faaliyetler düzenliyoruz. Ankara’nın hemen ucunda güzel ilçemiz Çubuk’ta da sayın Belediye Başkanımız Tuncay Acehan'ın böyle bir faaliyet yapması bizi çok mutlu etti." dedi.

Turnuvanın kurumsallaştığına işaret eden Yıldız, bundan sonraki yıllarda daha çok katılımcı olmasını beklediklerini vurguladı.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan ise Türk dünyasının Çubuk için ayrı bir özelliği olduğunu vurgulayarak, ’’Çubuk ile Ahmet Yesevi hazretlerinin, bütün Asya’daki Türk dünyası devletlerinin, milletlerinin ve oradaki gençlerin manevi bir bağı var. Bu bağı burada bugün bir kez daha canlandırmış olduk." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından dereceye giren takımlara kupaları ve madalyaları verildi.

Öğrenciler, turnuvanın ardından ilçenin tarihi ve turistlik yerlerini gezdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.