Ankara

“Uluslararası İdeal Kentler Zirvesi”

17:53 12 Mayıs 2016
“Uluslararası İdeal Kentler Zirvesi”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara'yı güzelleştirmek için büyük gayret gösterdiklerini belirterek, "Biz belediye başkanlığını kazandığımızda, kişi başına düşen yeşil alan 2 metrekareydi, şimdi nüfus ikiye katladı ama buna rağmen şu anda kişi başına düşen yeşil alan 19,8 metrekare." dedi.

Gökçek, Ankara Sanayici ve İş Adamları Derneği (ASİAD) ve Başbakanlık Tanıtma Fonunun işbirliğiyle düzenlenen “Uluslararası İdeal Kentler Zirvesi”nde, “Ankara’nın Kentsel Geleceği” konulu sunum yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak 150 civarında proje yürüttüklerini, "Yeni Ankara" için ellerinden gelen gayreti sarf ettiklerini belirten Gökçek, sosyal, kültürel ve ulaşım alanlarındaki çalışmaları anlattı.

"Biz belediye başkanlığını kazandığımızda, kişi başına düşen yeşil alan 2 metrekareydi. Şimdi nüfus ikiye katladı ama buna rağmen şu anda kişi başına düşen yeşil alan 19,8 metrekare." ifadesini kullanan Gökçek, Ankara'yı güzelleştirmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarını ancak kimi zaman mahkemelerce verilen yürütmeyi durdurma kararlarının projelerini yavaşlattığını belirtti.

- "Yüzüstü bıraktılar"

Gökçek, Esenboğa Havalimanı yolu üzerinde, Akyurt'ta yapılacak fuar alanının yapım sözleşmesine, daha önce anlaşmalarına rağmen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Ankara Ticaret Borsası (ATB) ve Ankara Sanayi Odasının (ASO) imza atmadığını öne sürerek, "Bu 3 kurum, daha önce yaptığımız anlaşmadan yan çizdi, kendilerini Ankaralılara şikayet ediyorum." dedi.

Ankara'nın büyük bir fuar alanına ihtiyacı olduğunu dile getiren Gökçek, "Büyükşehir Belediyesi, Ankara Ticaret Odası, Ankara Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, Ankara Sanayi Odası ve Ankara Ticaret Borsası bir araya gelerek bir şirket oluşturmuştuk. Her türlü hazırlığımızı tamamladık, altyapısını hazırladık. Yapım sözleşmesini Büyükşehir Belediyesi, ATO, Ankara Esnaf Odaları Birliği ve Akyurt Belediyesi imzaladı ancak TOBB, ASO ve Ankara Ticaret Borsası yetkilileri, bu aşamada yan çizdiler. Her ortamda şikayetimizi dile getireceğim. Ankaralılara kazandıracağımız dev proje için bizi yüzüstü bıraktılar. Bir şekilde bunu tamamlamanın yöntemini bulacağız" diye konuştu.

Gökçek, bir katılımcının Çayyolu'nda ulaşım sıkıntısı olduğu değerlendirmesi üzerine, "Belediye başkanı olduğumda Çayyolu'nda su yoktu, iki günde bir akardı. Doğalgaz yoktu, evler sobalıydı. Asfalt yoktu, kaldırım, yeşil alan yoktu. Bunların hepsini değiştirdik. Eskişehir yolunu dörder şeritten 8 şeride, hatta bazen yer yer 10 şeride çıkarttık." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.