Ankara

Engellilere Yönelik Sağlık Projesi

22:07 18 Mayıs 2016
Engellilere Yönelik Sağlık Projesi

Akyurt İlçe Sağlık Müdürlüğü, Hacettepe Üniversitesiyle birlikte Akyurt'taki engelli vatandaşların hayatını kolaylaştıracak yeni bir proje geliştirdi.

Akyurt Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş projeyle ilgili olarak gazetecilere yaptığı açıklamada, engelli vatandaşlar için geliştirilen proje ile uzman fizyoterapistler eşliğinde, evlerde ve eğitim merkezlerinde yapılacak çalışmanın ardından vatandaşlar kendi ihtiyaçlarını çok daha kolay karşılar hale geleceğini söyledi.

İhtiyaçlarını karşılayamayan engelli vatandaşların ailelerine verilecek eğitimdaha rahat yaşama imkanı sağlamalarının amaçlandığını belirten Ayantaş, şunları kaydetti:

"İlçemiz çok hızlı büyüyor. Yaşam alanları genişlerken engelli vatandaşlarımızın da rahatça faydalanabileceği dış mekanlar üzerinde çalışıyoruz. Parklarımızda buna yönelik çalışmalar yapıyoruz. Bu proje kapsamında tespit ettiğimiz engelli vatandaşlarımızın evlerinde gerekli görülen, onlara faydalı olacak fiziki değişimleri Akyurt Belediyesi olarak biz gerçekleştireceğiz. Hayatı kolaylaştıran her türlü projede yer almaktan mutluluk duyuyoruz. Hacettepe Üniversitesi Ergoterapi Bölümü’nden hocalarımıza, İlçe Sağlık Müdürlüğümüzün çalışanlarına bu proje ile ilçemize yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür ediyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.