Ankara

Maçın ardından

23:21 19 Mayıs 2016
Maçın ardından

Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, Spor Toto Süper Lig'in son haftasında Akhisar Belediyespor'u 1-0 yenerek UEFA Avrupa Ligi'ne katılım hakkı kazanmalarının güzel bir duygu olduğunu söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Akçay, "4 takımı da ilgilendiren müsabaka oynadık. Kendi göbeğimizi kendimizin kesmesi gerekiyordu. UEFA Avrupa Ligi'ne katılmak güzel bir duygu. Onurlu mücadele eden Akhisar Belediyespor'u, akıcı bir maç yöneten hakemlerimizi kutlamak gerekiyor." dedi.

Lige çıktığı ilk yılda Avrupa'ya katılım hakkı kazanan takımlar için handikapların oluştuğunu dile getiren Akçay, şöyle devam etti:

"Önümüzdeki yapılanmaya, transfer politikasına ve sezon başına dikkat etmemiz gerekiyor. Sabaha kadar tadını çıkarmaya çalışacağız. Kulübümüz ve ülke futbolu için hayırlı olmasını diliyorum. Çok iyi temsil edeceğimizi düşünüyorum. Bu sene lig sürprizlerle doluydu. İkinci yarıdaki performansımız takdire değer bir durumdu. Sporcularımı kutluyorum. Maçın ikinci yarısında taraftarın coşkusu bize öz güven verdi. Yönetim kuruluna da teşekkür ediyorum."

"Bence başarılı olmak Tanrı'ya yapılan duanın karşılığını almak gibi." diyen teknik direktör Akçay, "UEFA Avrupa Ligi'ne katılmamız nedeniyle içimde bir şeyler kıpırdıyor. Aşırıya kaçmadan duygu ile yüzleşiyorsunuz. Güzel bir duygu. Herkes tatsın isterim." diyerek sözlerini tamamladı.


- Akhisar Belediyespor cephesi


Akhisar Belediyespor Teknik Direktörü Cihat Arslan ise Osmanlıspor'un maçı kazanmayı hak ettiğini kaydetti.

Ligin sonunda önemli bir maç oynadıklarını anlatan Arslan, "Güzel bir statta, mehter marşları eşliğinde bir maç oynandı. Osmanlıspor galip geldi, tebrik ediyorum. İkinci yarıda performans olarak maça ortak olmaya çalıştık. Osmanlıspor ikinci yarının flaş takımıydı, biz de ilk yarının flaş takımıydık. İlk yarıda Osmanlıspor'un gerisinde kaldık ama ikinci yarıda pozisyonlara da girdik. Genel olarak baktığımızda Osmanlıspor galibiyeti hak etti." diye konuştu.

Karşılaşmanın ikinci yarısında sahada görev yapamadığını savunan Arslan, "Görevimi yapmam engellendi. Ben de bir şekilde kulübeye geçtim. Şartlar ona göre hazırlanmıştı. Biz de görevimizi yapamadık. Derdimi anlatacak görevli bulamadım." ifadelerini kullandı.


- Osmanlısporlu futbolcular sevinçlerini taraftarıyla paylaştı


Osmanlısporlu futbolcular, Akhisar Belediyespor'u yenerek UEFA Avrupa Ligi'ne katılmanın mutluluğunu statta taraftarıyla paylaştı.

Futbolcular, maçın son düdüğünün ardından tribünlerdeki taraftarlarına giderek, tezahüratlar eşliğinde kupaya katılma sevinci yaşadı. Ayrıca tribünlerde yer alan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Gökçek de oyuncuların sevincine ortak oldu.







YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.