Ankara

Çubuk'ta "K Açış Oyun Merkezi" açıldı

15:37 20 Mayıs 2016
Çubuk'ta "K Açış Oyun Merkezi" açıldı

Çubuk ilçesinde öğrencilerin problem çözme yeteneklerini artırmak ve boş zamanlarını değerlendirmesi amacıyla "K Açış Oyunu Merkezi" açıldı.

Çubuk Lisesi'nde açılan merkez, iki sınıfın beş odaya dönüştürülmesi ve bütün odaların kapılarının şifreli kilitle kapatılması sonucu oluşturuldu.

Oyunda, çıkıştaki odada bulunan papağanın kurtarılması için 30 dakikada tüm problemlerin zamanında çözülmesi ve sonuçlarından elde edilen şifrelerle kapıların açılması gerekiyor.

Özel bir yazılımla oyuncuların problem çözme sürelerinin kayıt edildiği ve güvenlik kameralarıyla kayıt yapıldığı merkezden, tüm öğrenciler yararlanabilecek.

Açılışta konuşan Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Çubuk Lisesinin çok farklı bir projeye imza attığını söyledi.

Projeyi hayata geçiren okul müdürü ve öğretmenleri tebrik ettiğini belirten Şahin, ’"K Açış Projesi'nde matematiğin farklı varyasyonlarını arkadaşlarımız sergilemişler. Oldukça başarılı bir projedir. Sanıyorum ülkemizde bu alanda bir ilk proje. Ben projeyi yapan arkadaşlarımızı kutluyorum başarılarının devamını diliyorum’" dedi.

Okul Müdürü Mustafa Mesçioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin bu haliyle Türkiye'de ilk olduğunu dile getirdi.

Oyunu ilçedeki bütün okullara yaymayı planladıklarını belirten Mesçioğlu, şunları kaydetti:

"Öğrencilerimiz boş vakitlerini değerlendirebilecekleri, özellikle yaz tatilinde, okul zamanında, hafta sonlarında gelip kendilerini geliştirebilecekleri bir yer. Projeyi öğrencilerimizin analitik düşüncelerini geliştirmeye yardımcı olmak, aynı zamanda grupla çalışma alışkanlığı kazandırmak, soru köklerini anlamak, problem çözmelerine yardımcı olmak için geliştirdik. Problem çözmek için bir noktada tıkanmamayı, değişik şeyler geliştirmeyi öğrenecek öğrencilerimiz. Projeyi ilk etapta 3-4 hafta kendi okulumuzda değişik sınıf gruplarında denedik, başarılı olduğunu öğrendik. Biz bunu ilkokul öğrencilerimize de yayacağız. Oyunumuzun adı 'K Açış'. Oyunda bütün kapıları açan en son kapımızı da açıp papağanımızı kurtarmış oluyor."

Mesçioğlu, oyunun cesaret, analitik zeka, el becerisi ve tüm diğer yetenekleri kullanıp sınırları zorlayan interaktif bir macera olduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.