Ankara

Tek koluyla şampiyonluğu hedefliyor

11:06 25 Mayıs 2016
Tek koluyla şampiyonluğu hedefliyor

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde, tek kolu olmasına rağmen küçükbaş hayvan besicilerine koyun kırkım hizmeti veren Şeref Tetik, Ankara Büyükşehir Belediyesince bu yıl ilk kez düzenlenecek ve ilk 3'e girenlerin uluslararası yarışmalarda Türkiye'yi temsil etmeye hak kazanacağı Ulusal Kırkım Şampiyonası'nda birinciliği hedefliyor.

Gölbaşı Oğulbey Mahallesi'nde yaşayan 44 yaşındaki Tetik, 12 yaşında elektrik akımına kapılması sonucu sağ kolunu dirsek bölgesinden yitirmesine karşın hayata küsmedi. Azmiyle ve çalışkanlığıyla çevresine örnek olan Şeref Tetik, çalışmaya da "hayatta sağlam işi, engelli işi diye bir şey yoktur" diye baktı.

Hayvancılığın yaygın olarak yapıldığı yöresinde daha çok bu işlerde çalışarak geçimini sağlayan Tetik, 7 yıldır da koyunun yere yatırılması, sabitlenmesi gibi tek kolla yapılması güç görünen kırkım işini yaparak, besicilere hizmet veriyor.

Koyun kırkımında gösterdiği başarıyla çevresinin takdirini toplayan Şeref Tetik, bu becerisini, 28-29 Mayıs tarihlerinde Ankara Büyükşehir Belediyesince bu yıl ilk kez düzenlenecek Ulusal Kırkım Şampiyonası'nda taçlandırmayı ve oluşturulacak 3 kişilik takıma seçilerek, uluslararası kırkım şampiyonalarında Türkiye'yi temsil etmeyi hedefliyor.

Tetik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 yaşında elektrik akımına kapılması nedeniyle sağ kolunun dirsek bölgesinden kesilmek zorunda kaldığını belirtti.

Engelli olmayı, hayatın içinde yer almaya engel görmediğini dile getiren Şeref Tetik, tek kolu olmasına rağmen her türlü işi rahatça yapabileceğini, bunu da 7 yıldır yaptığı koyun kırkım işiyle ispatladığını ifade etti.

- Bir koyunu 2 dakikada kırkıyor

Tetik, koyun kırkımını zorlanmadan yapabildiğini, zaten "sağlam insan işi" diye bir şey olduğuna inanmadığını belirterek, şunları kaydetti:

"(Sağlam insan işi) diye bir şey yok. Engelli insanlar da rahat yapabilir bu işleri. Ben 44 yaşındayım. 32 sene önce kolum kesildi. Yılmadık Allah'a çok şükür. Bu işi arkadaşlarla beraber yapıyoruz. Gayet de rahatım. Diğer iki kollu insanlarla da beraber daha önce yarışmalara katıldım, 2'nciliğim var. Bir koyunu yaklaşık 2 dakikada kırkıyorum. İki kolla yapmak daha iyi tabii ki ama tek kolla yapılabildiğini herkese kanıtlamak istedim."

Şeref Tetik, 25 ilden kırkımcıların katılımıyla yapılacak ulusal şampiyona için de iddialı olduğunu ve şampiyon olarak daha sonra uluslararası yarışmalarda Türkiye'yi temsil edecek takımda yer almak istediğini söyledi.

Oğulbey Mahallesi muhtarı Reşat Yüksel ise Tetik'in örnek bir insan olduğunu ve besicilerin önemli bir ihtiyaç olan kırkım işini en iyi şekilde yerine getirdiğini dile getirerek, "Kendisi her ne kadar engelli olsa da tek koluyla müthiş bir şekilde hayvanlarımızın kırkımını yapar. Sağ olsun kendisine çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.