Ankara

Kazan'da yabancı gazeteciler hatıra ormanına fidan dikti

14:41 27 Mayıs 2016
Kazan'da yabancı gazeteciler hatıra ormanına fidan dikti

Birleşmiş Milletler'in (BM), Türkiye'nin ev sahipliğinde gerçekleştirdiği Dünya İnsani Zirvesi'ni takip etmek üzere Ortadoğu ve Arap ülkelerinden gelen gazeteciler, Kazan ilçesinde hatıra ormanına fidan dikti.

Suudi Arabistan, Katar, Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri ve Filistin gibi ülkelerden gelen yaklaşık 20 gazeteci, Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk'ü makamında ziyaret etti.

Lokman'dan ilçede yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi alan basın mensupları, daha sonra Kayı mahallesindeki fidan dikim sahasına geçti.

"Kökler Dostluk Bahçesi" adı verilen hatıra ormanına gazeteciler için birer fidan dikildi.

Ertürk, misafirlere Kazan'ın meşhur balı, kavun kolonyası ve bakır işlemeli kahve fincanı takımı hediye etti.

Al-Sharq gazetesinin genel yayın yönetmeni Jaber Salem JK Al-Harmi, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu ziyaretlerde Türk insanının ne kadar yüce gönüllü ve güzel insanlar olduğunu gördüklerini söyledi.

Al-Harmi, "Önceden duyduğumuz tereddütleri bu sefer insanları daha iyi tanıyarak, görerek, Türkiye'de meydana gelen gelişmeleri de izlediğimizde hakikaten bir ümmetin evlatları olduğumuzu müşahede ettik ve bu da bizim kardeşliğimizin ileriye dönük daha fazla gelişeceğine olan ümitlerimizi artırıyor. Bu tür gezilerin daha fazla artırılarak Müslümanların daha sık bir araya gelmesi gerektiğine inanıyorum." diye konuştu.

Türkiye'nin Cidde Basın Ataşesi Bahattin Akyön de tarihten gelen dostlukların pekiştirilmesi bakımından çok önemli bir ziyaret olduğunu dile getirdi.

Daha önce de Gaziantep'i ziyaret ettiklerini söyleyen Akyön, "Yerel yönetimler konusunda başarılı çalışmaları yerinde görmek adına Kazan'ı ziyaretimiz son derece önemli oldu. Bizlere gösterdiği misafirperverlik ve yerel yönetimler konusunda gösterdiği başarılardan dolayı Belediye Başkanımız Lokman Ertürk'e teşekkür ediyoruz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.