Ankara

Ahilik Haftası Kutlama Töreni

17:47 27 Mayıs 2016
Ahilik Haftası Kutlama Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Paralel Devlet Yapılanması'na ilişkin, "İşte dün yeni bir karar daha aldık. Legal görünüm altındaki illegal terör örgütü dedik, Fetullahçı Terör Örgütü olarak tavsiye kararını aldık ve hükümete gönderdik. Şimdi hükümetten de Bakanlar Kurulu kararını bekliyoruz ve bunların terör örgütü olarak tescilini de gerçekleştireceğiz. Yani bunlar, PYD ne ise YPG ne ise PKK ne ise bunlar da aynı kategoride yargılanma sürecinin içerisine girecekler." dedi.

Erdoğan, Ahilik Haftası nedeniyle Kırşehir Ahi Evran Külliyesi'nde düzenlenen kutlama törenindeki konuşmasında tek devlet vurgusu yaptı.

Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devlet tanımadıklarını ifade eden Erdoğan, dün yapılan Milli Güvenlik Toplantısı'na değindi.

Paralel Devlet Yapılanması hakkında yeni bir karar alındığına işaret eden Erdoğan, "Legal görünüm altındaki illegal terör örgütü dedik, 'Fetullahçı Terör Örgütü' olarak tavsiye kararını aldık ve hükümete gönderdik. Şimdi hükümetten de Bakanlar Kurulu kararını bekliyoruz ve bunların terör örgütü olarak tescilini de gerçekleştireceğiz. Yani bunlar, PYD ne ise YPG ne ise PKK ne ise bunlar da aynı kategoride yargılanma sürecinin içerisine girecekler." ifadelerini kullandı.

Fettullahçı Terör Örgütü'nün, millete çok çektirdiğine, milleti böldüğüne, ümmeti parçaladığına işaret eden Erdoğan, "Bunların ümmeti parçalamasına fırsat veremeyiz. İşte ne oldu, bir kısmı kaçıp gidiyor, bir kısmı cezaevinde. Şu anda Avrupa'nın değişik ülkelerinde Türkiye'yi yalan yanlış haberlerle o ülkelerde çevirdikleri dolaplarla o ülkelerin yetkililerine şikayet edecek kadar bunlar gayri milli. Onun için de bu bedeli ödeyecekler." diye konuştu.

Neşet Ertaş'ın "Bir yaratmış Allah tüm insanları, ayrılık insanın sözünde olur. Ayrı görme gel şu insanoğlunu, her niyet kişinin özünden olur." dizelerini anımsatan Erdoğan, Allah'ın tüm insanlığı bir yarattığı inancıyla hangi kökenden gelirse gelsin, hangi farklılığa sahip olursa olsun 79 milyonun tamamını tek millet kabul ettiklerini söyledi.

Yaratılanı Yaradan'dan ötürü sevdiklerine işaret eden Erdoğan, farklarının bu olduğunu ve bayrağı hiçbir şeyle değiştirmeyeceklerini kaydetti.

Arif Nihat Asya'nın şiirindeki "Ey mavi göklerin beyaz ve kızıl süsü, kız kardeşimin gelinliği, şehidimin son örtüsü" dizelerini okuyan Erdoğan, bu sırada alanda bulunan gençlerin şiirin devamını söylemeye başlamasıyla konuşmasına ara verdi. Erdoğan, daha sonra, "Elhamdülillah, işte gençlik bu. Sizin farkınız bu. Siz bir farkın temsilcilerisiniz. İşte bu gençlik, geleceği Allah'ın izniyle nakış nakış örecek. Onun için bizim de gönlümüz rahat." dedi.

Şair Orhan Şaik Gökyay'ın bir şiirindeki "Bu vatan, toprağın kara bağrında sıradağlar gibi duranlarındır" dizesini okuyan Erdoğan, 780 bin kilometrekare vatan toprağının tek bir karışına dahi göz dikenin, bunun bedelini ödemeyi göze alması gerektiğini, göz dikenlerin de bedelini ödediğini ve ödemeye devam edeceğini ifade etti.

Türkiye'de ayrımcılığa asla müsaade etmediklerini, "Batıda ne varsa doğuda da o olacak" dediklerini aktaran Erdoğan, Hakkari'ye Selahaddin Eyyubi Havalimanı'nı inşa ettiklerini, müteahhitlerin tehdit almasına rağmen yine de yaptıklarını vurguladı.

Yarın Diyarbakır'da yapımı tamamlanan modern bir terminal binasının açılışını Başbakan Binali Yıldırım ve bakanlarla yapacaklarını dile getiren Erdoğan, yatırımlara devam edeceklerini söyledi.

- "TOKİ ile binalarımızı süratle yapacağız"

Erdoğan, hiçbir zaman ayrımcılığa fırsat vermeyeceklerini dile getirerek, "Şunu da söyleyeyim, ilçeler boşaltıldı ya, o boşaltılan ilçeleri de inşallah tüm altyapısıyla atık su, içme suyu, yağmur suyu kanallarıyla, doğalgaz hatlarıyla, enerji hatlarıyla tamamen yeniden altyapısını yaparak, zaten altyapı yoktu. Oraları biz yeniden inşa edeceğiz. Yeniden oralarda TOKİ ile binalarımızı süratle yapacağız. Oralarda oturan kardeşlerimizi bu yeni binalarda iskan edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

O bölgelerde yaşayanları asla sıkıntıya düşürmeyeceklerini, çünkü sıkıntıların devleti olmadıklarına dikkati çeken Erdoğan, hiç kimsenin bundan endişesinin olmaması gerektiğini belirtti.

Erdoğan, "Yani Batı'dan gelen bazı zavallılar var. Buralara gelip, buralarda tahrik unsuru olarak dolaşıyorlar. Biz onurlu, haysiyetli bir milletiz. Biz mağduru mazlumu yalnız koymadık tarih boyunca. Bugün de koymayız, yarın da koymayız." diye konuştu.

Suriye'den, Irak'tan gelen 3 milyon insana ev sahipliği yaptıklarını anımsatan Erdoğan, kimse gelmesin diye tel örgüler ören Avrupa'da ise şefkatin, merhametin olmadığını ifade etti.

"Merhamet medeniyetinin mensupları biziz" diyen Erdoğan, millet olarak birliğe, beraberliğe, bayrağa, vatana ve devlete dört elle sarılınması gerektiğini vurguladı.

Erdoğan, başka Türkiye'nin olmadığına işaret ederek, kendileri için başka vatanlar, başka devletler, başka bayraklar hayal edenlerin istedikleri yere gidebileceklerini söyledi.

Gezi olayları, darbe girişimleri gibi üç yıldır çok önemli hadiselerin yaşandığına değinen Erdoğan, terör örgütünün eylemlerinin, bölgedeki gelişmelerin birbiriyle ilişkili olduğuna dikkati çekti.

- "Üzerimizdeki bütün hesaplar boş çıkıyor"

Türkiye'yi içeride sıkıntıya sokma, dışarıdan da her alanda kuşatma çabasının, bir proje olduğuna işaret eden Erdoğan, kaderin üstünde bir kader olduğuna inanan insanlar olduklarını, kendilerini tökezletmek isteyenlerin, uzatılmak istenen çelmelerin Allah'ın yardımı ve milletin dirayetiyle üç yıldır boşa çıktığını aktardı.

Erdoğan, Türkiye'nin yoluna kararlılıkla devam ettiğini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Üzerimizdeki bütün hesaplar boş çıkıyor. Bölücü terör örgütünün doğu bölgelerimizdeki bazı ilçelerde, mahallelerde yaptıkları hepsi geçici, hepsi kontrol altında. Bunları, güvenlik güçlerimiz askeriyle polisiyle korucusuyla saklandıkları deliklerde birer birer yakalayarak kaçınılmaz akıbetlerine uğurladılar. İşte bakın şimdi toplu olarak gelip kendileri diyorlar, 'Bizi aldattılar. Biz şimdi geldik.' Dediler ki 'Sizin şefkat elinize biz uzandık.' Ölmektense teslim olmayı tercih eden bu kişiler, örgütün içindeki diğer kandırılmış gençlere de örnek olmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti devleti, kendisine silah çekene, amansızca teslim olana ne kadar müşfik davrandığını göstermiştir. Bizim inancımız, bizim töremiz bunu gerektirir."

Şehirlerden umudunu kesen terör örgütünün yeniden kırsalda eylem arayışına girdiğini ifade eden Erdoğan, "Bundan tam 23 yıl önce bu günlerde, Bingöl'de yol keserek 33 silahsız askerimizi şehit eden terör örgütüne artık böyle alçakça eylemler yapma fırsatı inşallah tanımayacağız. Şehirlerimizden sonra kırsalı da teröristlerden temizleyeceğiz. Sonuna kadar bu operasyonlar milletimizin huzuru, refahı için devam edecektir. Bunun da böyle bilinmesini isterim."

- Notlar

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Yargıtay Birinci Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör ile Sayıştay Başkanı Recai Akyel de törene katıldı.

Erdoğan törende, Gaziantep'ten Celal Açık, Malatya'dan Abuzer Salih, Rize'den İmdat Gündoğan ve Trabzon'dan Emine Coşkuner'e "Yılın Ahisi" ödülü verdi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Tüfenkci de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a şet kuşattı ve Yılın Ahilik Onur Ödülünü takdim etti.

(Bitti)

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.