Ankara

Güreşte liseleşme hamlesi

11:51 30 Mayıs 2016
Güreşte liseleşme hamlesi

MUSA SAMUR - Güreş Federasyonu, "Güreş Lisesi Projesi" kapsamında Kırşehir ve Tokat'ın ardından Edirne'de de güreş lisesi açacak.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre Güreş Federasyonu, "Güreş Lisesi Projesi"ni ilk olarak Kırşehir'de başlattı.

Halk ozanı Neşet Ertaş’ın adının verildiği şehir merkezindeki okul, yeni eğitim dönemine 60 öğrenciyle girecek. Yaz döneminde yapılacak güreş seçmelerinde grekoromen ve serbest stillerde otuzar öğrenci belirlenecek. Her yıl 60 öğrenci alacak okulda 4 yılda 240 öğrenciye güreş eğitimi verilecek.

"Türkiye’nin en modern spor lisesi özelliği taşıyan" okulun 240 öğrencinin kalabileceği pansiyonu, kapalı basketbol ve futbol sahaları ile konferans salonu da bulunuyor.


- "2. kent Tokat"

Federasyon, "Güreş Eğitim Projesi"ni uygulayacağı kent olarak Kırşehir'in ardından Tokat'ı belirledi.

Turhal ilçesindeki Ali Şevki Erek Spor Lisesi'nde öğrenciler, 2016-2017 döneminde eğitim almaya başlayacak. Yatılı ve gündüz eğitim verilecek lisede, milli eğitim müfredatının dışında güreş eğitimi de verilecek.

Yaz döneminde yapılacak yetenek sınavının ardından ilk yıl 25 öğrenci gündüz, 25 öğrenci de yatılı eğitim alacak.

Ali Şevki Erek Spor Lisesi, 30 dönüm üzerine kurulu kampüste futbol, basketbol ve voleybol sahası var. 150 kişi kapasiteli pansiyonu bulunan, 300 öğrenci kapasiteli okulda 10 adet lojman, konferans salonu yer alıyor. Okulun kapalı spor salonunun tadilatı yaz döneminde Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılacak.

- "İlk kazma 2017'de"

"Güreş Lisesi Projesi", Kırşehir ve Tokat'tan sonra Edirne’de gerçekleştirilecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokolde okulun yapımı, 2017 yılı yatırım programına alındı. Milli Eğitim Bakanlığı, 2 ay içinde temelini atacağı "Güreş Okulu"nu 2018 yılında devreye sokmayı planlıyor.


- "Proje tuttu"

Federasyon Başkanı Musa Aydın, Güreş Lisesi Projesi'ne "müthiş" ilgi olduğunu belirterek, görüştükleri yetkililerin kendi kentlerinde de projenin uygulanmasını talep ettiğini söyledi.

Yatılı İlköğretim Bölge Okulları'nın (YİBO) 13'ünü belirlediklerini, bu okullarda güreş eğitimi alan öğrencilerin, liselerde de bunu devam ettirmelerini istediklerini ifade eden Aydın, "Projeyi Kırşehir'de başlattık. Tokat'tan sonra Edirne ile devam edeceğiz. Bu daha başlangıç, Türkiye genelinde yaygınlaştırmayı düşünüyoruz. " dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı protokolle, branş liselerinin açılabildiğine dikkati çeken Aydın, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bakanlıklarımızın yaptığı protokolle artık branş liseleri açabiliyoruz. Müthiş bir talep var, proje tuttu. Gittiğimiz illerde projeyi anlattığımız yetkililer, 'bizim kentimize de isteriz' diyorlar. Amacımız güçlü bir güreş alt yapısı oluşturmak ve alt yapıdaki güreşçi sayısını artırmak."








YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.