Ankara

Lise öğencileri ahşap ve robot teknolojisini bir araya getirdi

13:53 30 Mayıs 2016
Lise öğencileri ahşap ve robot teknolojisini bir araya getirdi

Çubuk Fatih Sultan Mehmet Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ahşap ile robot teknolojisini bir araya getiren ürünlerini sergiledi.

Öğrencilerin yıl boyu tasarladığı ürünler, okulun spor salonunda düzenlenen yıl sonu sergisinde görücüye çıktı.

Sergide özellikle robot teknolojisinde kullanımına fazla rastlanmayan ahşap malzemelerin farklı tasarımlarla yüksek teknolojiye uygun formda sunulması dikkat çekti.

Meslek öğretmenlerinden Mevlüt Tırpan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğrencilerin yaptıkları eserlerle ahşabın sadece mobilyada değil oyuncak ve teknoloji sektöründe de kullanılabileceğini göstermek istediklerini söyledi.

Yazılımın ve tasarımların tamamen öğrencilere ait olduğu eserlerin patentlerini alarak seri üretime geçmek istediklerini aktaran Tırpan, "Öğrencilerimiz ahşap dekorasyonu konusunda aldıkları eğitimlerin yanında hiç bilgileri olmayan programlama konusunda da eğitim alarak bu ürünleri yaptılar. Kendi çabalarıyla program yazdılar. Elektronikle mobilyanın birleşiminden kimyasal olmayan, doğal, küçük ürünler ürettik." dedi.

Geliştirdikleri "Hipnoz Saat" isimli tamamı ahşap saat mekanizması ve içinde dönen bilye sayesinde hem zamanı gösterdiğini hem de izleyen insanda rahatlatıcı duygular yarattığını anlatan Tırpan, "Kirpi" adını verdikleri aracın da tırmanma kabiliyeti yüksek olan bir robot olduğunu ifade etti.

Tasarladıkları ürünlerin akıllı telefonlarla kumanda edilebildiğini dile getiren Tırpan, "Amacımız hayal edilebilen her şeyi ahşap formda üretebileceğimizi göstermektir." diye konuştu.

Öğrencilerden Ömer Kürşat Çıtak ise tasarım ve çizimini yaptıkları ürünleri torna makinesinde hazırladıklarını belirterek, "Mezun olduktan sonra bunun patentini alıp mobilya dünyasına daha iyi şeyler katmayı düşünüyorum. Seri üretime geçerek bu oyuncaklardan pazarlamayı düşünüyorum." diye konuştu.

Çubuk Belediye Başkanı Tuncay Acehan da sergiyi gezdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.