Ankara

Gölbaşı'ndaki arıcılara kovan dağıtıldı

14:03 01 Haziran 2016
Gölbaşı'ndaki arıcılara kovan dağıtıldı

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanlığının destekleriyle Gölbaşı'nda arıcılıkla uğraşan 46 kişiye kovan dağıtıldı.

Kovan dağıtımı dolayısıyla Gölbaşı Belediyesi Zübeyde Hanım Aile Yaşam Merkezi'nde tören düzenlendi.

Burada konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İl Müdürü Bülent Korkmaz, Ankara'nın tarımın başkenti olduğunu söyledi. Büyükşehir Belediyesinin böyle güzel bir çalışmayla tarıma verdiği önemi ve desteği bir kez daha gösterdiğini belirten Korkmaz, "Böyle bir projeyi hayata geçirdikleri için teşekkür ediyorum." dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Jeotermal Kaynaklar Dairesi Başkanı Özgür Güven de projeye başladıkları ilk günden itibaren yürüttükleri özverili çalışmaların meyvesini almaya başladıklarını belirtti. Gölbaşı'nda 46 kişiye arı kovanı vereceklerini kaydeden Güven, "Ankara’yı arıcılığın da merkezi haline getireceğiz." ifadesini kullandı.

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay da Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkililerine teşekkür ederek, tarıma yönelik desteğin çiftçiler, ilçe ve ülke için çok önemli olduğunu vurguladı. Duruay, üreticilerin teşvik edilmesiyle Türkiye'de kaliteli tarım yapılabileceğini kaydetti.

Konuşmaların ardından kurayla belirlenen 46 kişiye 460 arı kovanı ve seti dağıtıldı.

Yetiştiriciler, alacakları ilk balları Başkan Duruay'a vereceklerini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.