Ankara

Aksan Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi temel atma töreni

13:31 09 Haziran 2016
Aksan Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi temel atma töreni

Ankara'nın Kazan ilçesinde yapılacak 106 işletmenin temeli törenle atıldı.

Saray Mahallesi'nde 170 bin metrekare alanda yapılacak ve en küçüğü 800 metrekare olacak 106 iş yerlerinin temeli atıldı.

OSTİM ve İvedik Organize Sanayi Bölgelerinde faaliyet gösteren 106 işletme sahibinin bir araya gelerek kurduğu Aksan Toplu İşyeri Yapı Kooperatifi'nin temel atma törenine Kazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk, İvedik OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gültekin ile iş yeri sahipleri katıldı.

Toplam 100 milyon liraya mal olması planlanan ve yüzde 60'ı öz sermaye ile yapılan iş yerlerinin sahiplerinin büyük kısmı, OSTİM ve İvedik'te faaliyet gösteren işletmecilerden oluşuyor.

18 ayda tamamlanması beklenen işletmelerin tamamı faaliyete geçtiğinde 2 bin kişinin istihdam edilmesi hedefleniyor.

Başkan Ertürk, 6 milyar dolarlık Türkiye'nin dev yatırımı olan Kazan Savunma Sanayi ve Havacılık Kümelenmesi ile birçok sanayi yatırımının Kazan'da yükseldiğini belirterek, ilçeyi tercih eden, ülke ekonomisine katkı sağlayan her yatırımcıya her türlü kolaylığı sağladıklarını ve sağlamaya devam edeceklerini söyledi.

Kooperatif Başkanı Zafer Eroğlu da ilk etapta 2 bin kişinin istihdam edileceğini, işletmelerin tamamen faaliyete geçmesinin ardından 2 veya 3 yıl sonra bu sayının 5 binlere ulaşmasını hedeflediklerini anlattı.

Gültekin ise İvedik OSB'nin doğurgan bir bölge olduğunu, kapasite artırımına giren işletmelerin iş yerlerinin belirli kapasitede olmasından dolayı daha fazla büyüyemedikleri için bu işletmeleri Kazan'a gönderdiklerini kaydetti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.