Ankara

Cumhurbaşkanı Erdoğan, askerlerle iftarda buluştu

03:55 26 Haziran 2016
Cumhurbaşkanı Erdoğan, askerlerle iftarda buluştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu mücadelede yılmak yok, bilesiniz ki her zorluğun ardından inşallah bahar gelecektir. Bu bahara her geçen gün daha da yaklaşıyoruz ve sizin birliğiniz, sizin beraberliğiniz, sizin dayanışmanız, halkımızla bütünleşeceğimiz günlerin müjdecisidir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şırnak'ın Cizre ilçesinde bulunan 172. Zırhlı Tugay Komutan Yardımcılığını ziyaret ederek, buradaki askerler ile iftar yaptı.

Erdoğan, iftarın ardından yaptığı konuşmada, Mardin'e gerçekleştirdikleri gibi bir sürprizle, önce Kayseri istikametini verdiklerini ancak daha sonra istikameti Cizre olarak belirlediklerini ifade etti.

Temmuz ayından bu yana bölgede yapılan operasyonların anlık olmadığını ve bunu ülkeyi huzura, refaha, mutluluğa kavuşturana kadar kararlılıkla sürdüreceklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şunu peşinen söylemek isterim, bir devletin önemli görevleri vardır. Bunun bir tanesi mal güvenliğidir, bir tanesi can güvenliğidir, bir tanesi nesil güvenliğidir, bir tanesi akıl güvenliğidir. Bunları sağlamak devletin görevidir. Şu anda bu görevlerden can ve mal güvenliğini özellikle bu bölgede hep birlikte yürütüyoruz. Fakat karşımızda görüldüğü gibi bir terör örgütü var ve bu terör örgütü ne yazık ki dışardan dost görünenlerden de aldıkları desteklerle bizim karşımızda bulunuyorlar." diye konuştu.

Askerlerin teröre karşı mücadelesini "Kahramanlık destanı yazarak" sürdürdüklerine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bir şeye inanıyorsunuz, ben buna inanıyorum, o da şehadettir. Onlar için böyle bir şey söz konusu değil." ifadesini kullandı.

"Sizler vatanı için, dini için, Allah'ı için bu mücadeleyi veren kahraman şehitlerimiz, evlatlarımızsınız" diyen Erdoğan, "İstiklal Marşımızı şöyle bir tepeden tırnağa incelediğimiz zaman onu görüyoruz ve her yerde söylüyorum, bizi bölemeyecekler, bizi parçalayamayacaklar, biz et ile kemik gibi evelallah bir bütün olarak yolumuza devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

- "O paçavraları bayrak diye kullananlar kendi kendilerini aldatıyorlar"

Türkiye'nin 79 milyon tek millet olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şunları söyledi:

"Biz tek milletiz, bizi bölemeyecekler. Herkes kendi ırkıyla, kavmiyle övünebilir, bu onun en doğal hakkıdır ama ne Kürt'ün Türk'e, ne Türk'ün Kürt'e üstünlüğü yoktur, üstünlük sadece ittika iledir. Kim Allah'a daha yakınsa, o en üstündür. Sizler şu anda bu mücadelenin içerisindesiniz. İkincisi 'Tek bayrak', biz bayrağımızdan başka bayrak tanımıyoruz ve o paçavraları bayrak diye kullananlar kendi kendilerini aldatıyorlar ve bu ülkede bizim bayrağımızın renginden, hilalinden, yıldızından o anlamı kazanan içeriği hiçbir şey de dünyada yok. Hamdolsun biz bunun uğrunda bu mücadeleyi veriyoruz. ‘Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır’. Tek vatan’ diyoruz, niye? Eğer toprak şehidin kanıyla yoğrulmuşsa vatandır. Bizim inancımızda bu böyledir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dördüncüsü de 'tek devlet'. Devlet içinde devlet asla olmaz. Bizim tek devletimiz var, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve biz bunlarla bu yola devam ediyoruz. İnşallah muasır medeniyetler seviyesinin üstüne de çıkacağız. Bakın dünyada neler oluyor görüyorsunuz. İngiltere’nin haline bakın, Almanya’nın haline bakın, Fransa’nın haline bakın, Amerika’nın haline bakın, hepsi şu anda ne durumdalar. Biz terörle bu mücadeleyi vermemize rağmen, 3 milyon Suriyeli ve Iraklıyı ülkemizde misafir etmemize rağmen, sadece 10 milyar doların üzerinde onlara yaptığımız masraf, bir diğer tarafta da bir o kadar STK’larımızın, vatandaşlarımızın yaptığı harcamalar bu milletin ne denli güçlü olduğunu gösteriyor."

- "Bu vatanda bizler inşallah ayrı kalmayacağız"

"Bu mücadelede yılmak yok, bilesiniz ki her zorluğun ardından inşallah bahar gelecektir." ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu bahara her geçen gün daha da yaklaşıyoruz ve sizin birliğiniz, sizin beraberliğiniz, sizin dayanışmanız, halkımızla bütünleşeceğimiz günlerin müjdecisidir. Ben bu kutlu mücadelenizi özellikle tebrik ediyorum. Hani ‘Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda, canı cananı bütün varımı alsın da Hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda’ diyor ya evet, bu vatanda bizler inşallah ayrı kalmayacağız topraklarımızdan, bu mücadeleyi de böyle sürdüreceğiz. Ben hepinizi tekrar tekrar kucaklıyorum, tebrik ediyorum." diye konuştu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile bu akşam gerçekleştirdikleri sürpriz ziyaretten dolayı mutluluk yaşadıklarını anlatan Erdoğan, "İnşallah ufuk Allah’ın izniyle göründü ve bu ufka doğru şu anda çok daha inançlı bir şekilde yürüyoruz ve bunu da yakalayacağız. ‘Rabbim zaferimizi bizlere yakın kılsın’ diyorum ve Allah’ın yardımı yakındır, bundan hiç endişeniz olmasın." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının sonunda tüm askerlerin yaklaşmakta olan Kadir gecesini ve Ramazan Bayramı'nı tebrik etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.