Ankara

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Malefane:

23:47 29 Haziran 2016
Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Malefane:

Güney Afrika Cumhuriyeti'nin Ankara Büyükelçisi Pule Malefane, Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen terör saldırısına ilişkin, "Biz terörün, dini ayrımcılığın, nefretin her türlüsüne karşı savaşmak için Türkiye’nin yanındayız." dedi.

Keçiören'deki Estergon Türk Kültür Merkezi'nde, Habeşistan Kalkınma ve İşbirliği Derneği, Kenya Kalkınma ve İşbirliği Derneği, Tanzanya Öğrenci Birliği, Gana Kalkınma ve İşbirliği Derneği'nin işbirliğiyle düzenlenen iftar yemeğine Afrika Ülkelerinden Benin, Gambiya, Somali ve Güney Sudan'ın Ankara Büyükelçilik yetkililerinin yanı sıra Keçiören Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Yıldız, Türkiye'de okuyan Afrikalı öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı.

Kuran-ı Kerim okunmasının ardından başlayan etkinlikte konuşan Büyükelçi Malefane, "Dini takvimde en önemli zamanlardan birini yaşıyor bulunmaktayız. İnsalık için paylaşmanın ve birlik olmanın en önemli olduğu bir dönemdeyiz. Afrikalı olarak biz diyoruz ki burada sizlerle bir araya geldik, kıtamıza vermiş olduğunuz desteklere yönelik teşekkürlerimizi sunmak için buradayız." ifadelerini kullandı.

Malefane, insanlığın bir bütün olduğunu ve tüm insanlığın bu bütünün amacına göre hareket etmesi gerektiğini belirterek, Atatürk Havaliman'ında düzenlenen terör saldırısına ilişkin "Biz terörün, dini ayrımcılığın, nefretin her türlüsüne karşı savaşmak için Türkiye’nin yanındayız. Biz inanıyoruz ki insanlık birdir. Hepimiz bu birin ortak amacına aitiz." diye konuştu.

Din adına diğer insanlara zarar vermenin hiçbir gerekçesi olamayacağını, dinlerin sevgi ve hoşgörüyü tavsiye ettiğine değinen Malefane, şunları kaydetti:

"Dün akşam yaşanan olayla ilgili asla korkuya kapılmamalısınız, titrememelisiniz. Burada terörizme teslim olmamalısınız. İyilik her zaman kötülüğün üzerindedir. Bu da ancak sizin terörizmin tüm eylemlerine karşı birlik olmanızla mümkün olur. Türkiye’de ve dünyanın diğer kesimlerinde meydana gelen terör eylemlerine ancak bu şekilde karşı durulabilir."



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.